Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
118 άνθρωποι στέκονται όρθιοι στη ζωή

Εκατόν δεκαοκτώ άνθρωποι, απόφοιτοι των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, στάθηκαν όρθιοι στο αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την περασμένη Κυριακή, σε μια τελετή - ορόσημο για τη νέα πορεία ζωής που έχουν χαράξει. Τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί», οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ σήμερα εργάζονται, σπουδάζουν, έχουν δημιουργήσει νέες σχέσεις, κάνουν σχέδια και όνειρα για το μέλλον.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΣΕΦ, οι 118 απόφοιτοι πήραν το λόγο ξεδιπλώνοντας διαφορετικές ιστορίες και διαδρομές, με κοινό παρονομαστή το μήνυμα: Η εξάρτηση δεν αφορά συγκεκριμένο «τύπο» ανθρώπων, δεν είναι ηθική παρεκτροπή, δεν είναι έγκλημα, δεν είναι ασθένεια. Η εξάρτηση μπορεί να θεραπευτεί. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν.

Με πρωτοβουλία των αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ στο χώρο της τελετής συγκεντρώθηκαν από συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν στο δήμο Μάνδρας για τις ανάγκες των κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι παρά την οικονομική θηλιά που έχει μπει και στο ΚΕΘΕΑ και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι αποφοιτούν από τα «στεγνά» προγράμματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ