Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TOY ΚΚΕ
Επιβεβαίωση της πολιτικής της ΕΕ και όχι «παραφωνία» η επιστολή Τουσκ

Στη συζήτηση για τη Σένγκεν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οχι εξαίρεση, αλλά υλοποίηση της Σένγκεν αποτελούν οι πρόσθετοι έλεγχοι αυτές τις μέρες σε Ελληνες επιβάτες, όπως και οι σύγχρονες ηλεκτρονικές μέθοδοι λήψης βιομετρικών στοιχείων, παρακολούθησης, φακελώματος των λαών της Ευρώπης, προσφύγων και μεταναστών, με Συνοριοφυλακή και το απαράδεκτο Δουβλίνο. "Σένγκεν" σημαίνει λαοί δεμένοι χειροπόδαρα, αφού "ελευθέρας" να μετακινηθεί έχει μόνο το κεφάλαιο. Ενώ οι εργάτες θα είναι πάμφθηνοι χωρίς δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το "ευρωπαϊκό κεκτημένο" σας που επεκτείνετε τώρα και στα Βαλκάνια.

Η επιστολή Τουσκ δεν συνιστά κάποια παραφωνία της ΕΕ, αλλά επιβεβαίωση της πολιτικής της, της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες τύπου Μόριας στην Ελλάδα και την Ιταλία. Τεράστια ευθύνη φέρει και η ελληνική κυβέρνηση, που δεν εγγυάται ούτε τις ζωές των προσφύγων, αλλά παρέχει εγγυήσεις για "fast track" απελάσεις πίσω στην κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που αυτή και οι σύμμαχοί της πριμοδοτούν και παρέχουν διευκολύνσεις.

Αλληλεγγύη των λαών για να φτάσουν οι πρόσφυγες στον προορισμό τους, ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ΕΕ, ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις και εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ