Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθήνας

Eurokinissi

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην πρόσοψη του κτιρίου. Η βόμβα εξερράγη στις 03.25 στην οδό Λουκάρεως, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά του φύλακα. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή. Ο φύλακας του Εφετείου, μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, απομακρύνθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία ένας κάλυκας, διαμετρήματος 7,62x39 mm, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας παραπέμπει σε πολεμικό όπλο και συγκεκριμένα καλάσνικοφ. Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση ανέλαβε χτες με κείμενο σε ιστοσελίδα η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, χαρακτήρισε τη βομβιστική επίθεση «αποτρόπαιη εγκληματική πράξη». Παράλληλα, νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης - δικαστών με αφορμή την έκρηξη στο Εφετείο. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων συσχέτισε επί της ουσίας την επίθεση με «όσους καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της». Σε απάντησή του, ο υπουργός χαρακτήρισε «ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού» τις «προσπάθειες ορισμένων κύκλων», όπως ανέφερε, «να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις».

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών. Τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν "νερό στο μύλο" όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ