Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλοκαρφώματα με αφορμή την επίθεση στον Μαζιώτη

Στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται τραυματισμένος ο κρατούμενος και μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος δέχτηκε επίθεση την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη στο κελί του από άλλους κρατούμενους. Στην επίθεση, όπως έγινε γνωστό, συμμετείχαν περίπου 10 κρατούμενοι, εκ των οποίων 2-3 ήταν «πιο ενεργοί από τους υπόλοιπους». Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστότοπο, ο Ν. Μαζιώτης δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι, τα πλευρά, αλλά και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα. Οπως σημειώνεται, η επίθεση «δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι». Ο Ν. Μαζιώτης σημειωτέον ήταν σε διαδικασία ανάρρωσης στην πτέρυγα Ε' από την περασμένη Δευτέρα, μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας πείνας που έκανε μαζί με την κρατούμενη και μέλος του ΕΑ Πόλα Ρούπα, που αναρρώνει στο νοσοκομείο των φυλακών.

Σε σχετικά κείμενα μετά την επίθεση, οι κρατούμενοι Μαζιώτης και Ρούπα αναφέρουν ότι δύο από τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» εμπλέκονται στην επίθεση. Λένε χαρακτηριστικά: «Οι δειλοί εκ των Πυρήνων έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε' πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε μετά από απεργία πείνας». Και προσθέτουν: «Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας γράφαμε ότι οι συγκεκριμένοι εκ των Πυρήνων συνέβαλαν ώστε να μη βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση. (...) Από εδώ και στο εξής, για ό,τι συμβεί στον Μαζιώτη εκτός από τους συγκεκριμένους υπεύθυνοι θα είναι η υπηρεσία και η κυβέρνηση». Στα σχετικά κείμενά τους μιλούν επιπρόσθετα για συμμαχία μετανοημένου - συγκεκριμένων εκ των «Πυρήνων», ενώ όπως αναφέρουν σχετικά για τους δύο της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ), «αυτό που τους απασχολεί είναι ο εαυτός τους και οι άδειές τους».

Με κείμενο στην ίδια ιστοσελίδα απάντησαν μετά από λίγο και οι Χρ. και Γ. Τσάκαλος (μέλη της ΣΠΦ), αναφέροντας ότι «αυτό που μας ανάγκασε να γράψουμε τελικά αυτό το κείμενο είναι η καταδοτική και ρουφιάνικη κατρακύλα του τελευταίου κειμένου των δύο μελών του "αγώνα"». Και αναφέρουν ότι «...καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτήν την επίθεση στον Μαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί). Το ότι ο Μαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό - που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας - είναι κάτι που μας εξέπληξε. (...) Και κανένα "ψυχιατρικό πρόβλημα" δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές».

Εντολή για διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης έχει δοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-12-25 00:00:00.0)
Σύλληψη καταζητούμενης (2017-01-06 00:00:00.0)
Καταγγελίες για τις φυλακές (2015-06-11 00:00:00.0)
Στηρίζουν τα «δύο άκρα» με μια ληστεία (2013-10-15 00:00:00.0)
Παραπέμπονται σε δίκη 8 από τους 11 (2011-07-19 00:00:00.0)
Σε απεργία πείνας πάνω από 1.000 κρατούμενοι (2010-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ