Παρασκευή 5 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτας και πόλεμος

Οι «Περσινές Βροχές» του Χρήστου Καρασαββίδη, μετά το πρώτο επιτυχημένο τους ανέβασμα, επιστρέφουν ανανεωμένες, ειδικά για τη σκηνή του θεάτρου «TempusVerum - Eν Αθήναις» (Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλέφωνο 210.342.5170), από τις 13 Γενάρη και κάθε Σάββατο στις 18.30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα. Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταμπούλου. Παίζει η Δώρα Παρδάλη.

«Να είσαι σίγουρος, αγάπη μου, πως όποιο αριστούργημα γνώρισε ο κόσμος και δεν είχε γεύση από χώμα, φύλλα κι αλμυρό νερό, το κάναμε εμείς, οι άνθρωποι. Γι' αυτό να μας έχεις εμπιστοσύνη. Μόνο εμείς απομείναμε. Κι η ποίηση. Κι ο πόλεμος όσο μεγάλος κι αν είναι, δεν έχει ποίηση. Γι' αυτό μην πας».

Μια ηθοποιός αναμετράται με τα γεγονότα που στιγμάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέμων, ερώτων και απωθημένων: Από την άνοιξη του 1914 έως τις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ακροπατώντας ανάμεσα στα περασμένα και τα μελλοντικά μεγαλεία των ανθρώπων, ξετυλίγεται η ιστορία μιας κοπέλας που ξαφνικά χάνει τα πάντα, καθώς ο αγαπημένος της ετοιμάζεται να ριχτεί στον πόλεμο που μόλις έχει ξεκινήσει. Ενας συνδυασμός ποιητικού ρεαλισμού και πραγματικών γεγονότων, πάνω στον έρωτα της ζωής και στον πόλεμο του θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ