Παρασκευή 5 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρειάζεται ειδικό κονδύλι ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν στις εκδρομές

Σε συνέντευξή του χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ρωτήθηκε για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει κάποιες σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και σχολίασε για το θέμα:

«Η συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές εκδρομές πρέπει να είναι δικαίωμα όλων των μαθητών. Είναι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μας, η κυβέρνηση να καταργεί σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό με τη δικαιολογία ότι οι οικογένειες κάποιων μαθητών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα κ.λπ. Οχι ότι δεν είναι υπαρκτό αυτό το πρόβλημα. Και εδώ δεν χρειάζεται να κάνουν σπέκουλα οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, και η ΝΔ, που έχουν συγκεκριμένες ευθύνες και γι' αυτό το ζήτημα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να δυναμώσει το αίτημα και εφόσον τέθηκε το ζήτημα, πρέπει να μπει επί τάπητος, ότι χρειάζεται ειδικό κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να πληρώνουν. Αυτό είναι το πρόβλημα και βεβαίως και το περιεχόμενο πρέπει να είναι πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό φυσικά, αλλά κυρίως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό».

Αναφορικά δε με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κ. Ζουράρι για το ίδιο θέμα, που του ζητήθηκε να σχολιάσει, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Ο εκχυδαϊσμός του πολιτικού λόγου του κ. Ζουράρι δεν νομίζω ότι χρήζει σχολιασμού. Και αλίμονο τώρα αν για παιδιά, για εφήβους, που βεβαίως έχουν και τις φυσιολογικές ανησυχίες της ηλικίας τους, καταλήξουμε σε αυτό το ζήτημα να απαγορεύσουμε τις εκδρομές για αυτό που λέει ή υπονοεί ο κ. Ζουράρις. Πρέπει να ντρέπονται, δηλαδή, οι υπουργοί της κυβέρνησης που χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ