Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Προκλητική η σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

Την προκλητική ενέργεια των ισραηλινών εισαγγελικών αρχών να απαγγείλουν κατηγορίες και να συλλάβουν τη 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε στην Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή της.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στην Ερώτησή του επεσήμανε τα παρακάτω:

«Με την προκλητική σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι και την απαγγελία 12 κατηγοριών εις βάρος της από τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές, επειδή διαπληκτίστηκε με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη, ενώ προηγουμένως οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πυροβολήσει τον 14χρονο ξάδελφό της και είχαν εισβάλει στο σπίτι της, κλιμακώνεται η επιθετικότητα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται αμείωτες οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, η επέκταση των εποικισμών και οι τραυματισμοί και δολοφονίες εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στον απόηχο και της απαράδεκτης απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας.

Τόσο η ΕΕ όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνένοχοι στο διαρκές έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, καθώς όχι μόνο διατηρούν αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το κράτος του Ισραήλ, με συμφωνίες όπως αυτή που υπογράφηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου "Eastmed", στο όνομα της "σταθερότητας στην περιοχή" και για τα συμφέροντα των μονοπωλίων που υπηρετούν.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος:

-- Καταδικάζει τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας και την κλιμάκωση της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους;

-- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή της;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ