Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Στο Ισραήλ για τον «East Med» και άλλα ενεργειακά έργα

Τη στρατηγική σημασία που έχει ο αγωγός «East Med» για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των εμπλεκόμενων χωρών και τη σημασία του για τη λεγόμενη «ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, κατά τη διάρκεια χτεσινής ομιλίας του σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Ισραήλ.

Από το συγκεκριμένο βήμα ο υπουργός εξέθεσε, για μια ακόμη φορά, τα έργα υποδομών φυσικού αερίου στα οποία συμμετέχει η χώρα μας, όπως ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP), ο Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας και η κατασκευή του πλωτού τερματικού σταθμού Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας για τον Αγωγό «East Med» μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας, που θα υπογραφεί μέσα στο 2018, σημειώνοντας ακόμη ότι «οι πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τα σχετικά έργα υποδομών μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και παράγοντα εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας»...

Κι όλα αυτά τα λέει ο Γ. Σταθάκης σε μια περίοδο που η αντιπαράθεση ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την απόκτηση μονοπωλιακής πρόσβασης στις πηγές υδρογονανθράκων, αλλά και για τους αγωγούς και τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας, «βάζουν φωτιά» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μπλέκουν σε μεγάλους κίνδυνους τους λαούς της περιοχής.

Στην Ελλάδα ανώτατος στρατιωτικός του Ισραήλ

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα βρίσκεται από την Τρίτη ο αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ, Yacov Barak, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του ομολόγου του, αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, στο φόντο της υλοποίησης των επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών προς διασφάλιση της ιμπεριαλιστικής «σταθερότητας» στην περιοχή. Σε αυτήν τη λογική, την Τρίτη με τον Ισραηλινό συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, για να συζητήσουν, επισήμως, «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με εστίαση στην, διαρκώς βελτιούμενη, διμερή στρατιωτική συνεργασία στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγωγός» επικίνδυνων εξελίξεων (2020-01-09 00:00:00.0)
Στα σκαριά νέος «διεθνής οργανισμός» με «χορηγό» τις ΗΠΑ (2019-08-02 00:00:00.0)
Ορίζοντες για το κεφάλαιο - κίνδυνοι για το λαό (2017-06-18 00:00:00.0)
«Φιλόδοξοι» σχεδιασμοί, άκρως επικίνδυνοι για τους λαούς (2017-04-04 00:00:00.0)
«Κουβάρι» αντιθέσεων μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα (2016-12-06 00:00:00.0)
Διερευνούν «δυνατότητες» για κερδοφόρες μπίζνες (2016-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ