Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ισπανικοί μπελάδες για τους «αιώνιους»

Με στόχο την παραμονή τους στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται σήμερα και αύριο να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις ελληνοϊσπανικές κόντρες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας Μπαρτσελόνα (εντός έδρας) και Μπασκόνια (εκτός έδρας) αντίστοιχα.

ΠΑΟ: Για το απόρθητο του «κάστρου» του

Με στόχο να διευρύνει το σπουδαίο αήττητο σερί εντός έδρας, που κρατάει εδώ και 1,5 χρόνο στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης (μετράει 22/22), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Με νίκη οι «πράσινοι» διατηρούνται σε απόσταση «βολής» από την κορυφή και φυσικά εντός της πρώτης τετράδας που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός ψάχνει και μια άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα του με 98-71 στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη, σε μια περίοδο κατά την οποία ήταν εμφανώς ανέτοιμος.

Την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα, που προσπαθεί να κρατηθεί σε επαφή με τις θέσεις πρόκρισης, έρχεται στο ΟΑΚΑ ιδιαίτερα ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, προερχόμενη από σημαντικές νίκες επί των ρωσικών ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Κίμκι. Κάτι που δεν πέρασε ασχολίαστο από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παρατήρησε ότι η ομάδα του βρίσκει την Μπαρτσελόνα στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή της μέσα στη σεζόν. Γι' αυτό χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση, αναφέροντας ως ζητούμενο τη συγκέντρωση και το πάθος που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του σε όλο τον αγώνα. Πάντως συμφώνησε και ο ίδιος πως σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι έχουν αλλάξει πολλά.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν προβλήματα συμμετοχών, ενώ αντίθετα από την Μπαρτσελόνα θα απουσιάσει ο Σεραφέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να παραμείνει στην κορυφή

Η παραμονή του Ολυμπιακού στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας δοκιμάζεται αύριο σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της διοργάνωσης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στη Βιτόρια την Μπασκόνια. Με πεσμένη ψυχολογία μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, αλλά για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα χωρίς προβλήματα απουσιών, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει με επιτυχία ένα δύσκολο τεστ. Οσον αφορά τις παρουσίες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και πλέον έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Από την πλευρά της η Μπασκόνια δεν έχει περιθώρια απωλειών, προκειμένου να μην χάσει την επαφή της με την πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ