Πέμπτη 18 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΙΜΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ανεβασμένος στο δύσκολο τεστ

Με την ψυχολογία να έχει επανέλθει σε ιδανικά επίπεδα έπειτα από την καλή εμφάνιση και την ευρεία νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα δοκιμάζεται σήμερα στη Μόσχα με αντίπαλο την Κίμκι (19.00 Novasports 2). Κόντρα στην ομάδα του πρώην τεχνικού τους Γιώργου Μπαρτζώκα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν συνέχεια των επιτυχιών που θα τους διατηρήσει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και θα αποτελέσει μια παραπάνω ψυχολογική τόνωση ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων. Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την αντίδραση που έδειξαν οι παίκτες μετά την ήττα στην Μπασκόνια κόντρα στη Μακάμπι. Ωστόσο, ενόψει Κίμκι, επισήμανε πως ό,τι έγινε την Τρίτη στο ΣΕΦ θα πρέπει να μείνει πίσω καθώς ακολουθεί μια αναμέτρηση κόντρα σε έναν σημαντικό αντίπαλο. Ο ίδιος μάλιστα έδειξε να μη συμφωνεί με την άποψη ότι το βαρόμετρο της Κίμκι αποτελεί ο Σβεντ αφού όπως επισήμανε, η Κίμκι διαθέτει εξίσου αξιόλογους παίκτες εστιάζοντας και στην επιστροφή του Χάνεϊκατ, ο οποίος δεν είχε παίξει στον πρώτο αγώνα λόγω τραυματισμού. Οπως τόνισε, η αντίπαλος είναι πολύ καλή στο παιχνίδι μεταφοράς και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ομαδικά ώστε να αλλοιωθεί το παιχνίδι της. Γι' αυτό ανέφερε πως χρειάζεται οι παίκτες του να δείξουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα πλάνα που έχουν καταστρωθεί.

Οσον αφορά τον Μακ Λιν, που αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα με τη Μακάμπι λόγω σπασμού στη μέση, αν και τα πράγματα έδειξαν καλύτερα για τον παίκτη η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή. Πέραν του τραυματία Αγραβάνη, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν άλλες απουσίες.

Στην άλλη πλευρά, η Κίμκι, που προέρχεται από εκτός έδρας νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, δεν έχει περιθώρια απωλειών στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει εντός της πρώτης οκτάδας που οδηγεί στα προημιτελικά. Παράλληλα, στη ρωσική ομάδα ψάχνουν μια επιτυχία απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο προκειμένου να λειτουργήσει ως βάλσαμο για το βαρύ κλίμα στην ομάδα, αποτέλεσμα της μέτριας πορείας του τελευταίου διαστήματος.

Αλλα σημερινά παιχνίδια: Ζαλγκίρις - Βαλένθια (20.00 Novasports 1), Μακάμπι - Ερυθρός Αστέρας (21.05 Novasports 3), Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ (22.00 Novasports 1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ