Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ευρωενωσιακού τύπου «καστ»

Το ...«καστ» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας επιλέγει, ολοταχώς, ο υπουργός Πολιτισμού. Κριτήριο για την επιλογή είναι φυσικά ο βαθμός «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» του «υποψήφιου», δηλαδή όλο το πλαίσιο συμφερόντων της ΕΕ Ενωσης.

Στις 30/9 στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης ο Ε. Βενιζέλος συνάντησε τον Ισπανό συγγραφέα, πρώην υπουργό Πολιτισμού των κυβερνήσεων Γκονζάλες, Χόρχε Σεμπρούν, ο οποίος κλήθηκε από τον υπουργό να δώσει μια «ολυμπιακή διάλεξη» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, με θέμα το σύνθημα της διοργάνωσης «Ο πολιτισμός των πολιτισμών».

Ο Σεμπρούν δέχτηκε, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «ίσως από εδώ θα ξεκινήσει μια συνεργασία, η οποία θα γίνει διαρκής».

Ο υπουργός την ίδια ημέρα εγκαινίασε τους νέους χώρους πολιτισμού και εκδηλώσεων του ΥΠΠΟ στα Λουτρά «Παράδεισος» (Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου). Τα Λουτρά ιδρύθηκαν το 1444 από τον σουλτάνο Μουράτ Β` και είναι γνωστά ως «Μπέη Χαμάμ». Πρόκειται για μεγάλο διπλό λουτρό με ανδρικό και γυναικείο τμήμα, που λειτουργούσε έως τα τέλη της δεκαετίας του '60. Το ανδρικό τμήμα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες, ενώ στον προθάλαμό του οργανώνονται από το ΥΠΠΟ και άλλους φορείς καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ