Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΙΜΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 82-54
Ο εφιάλτης ... επέστρεψε στη Μόσχα

Μια βδομάδα μετά τη βαριά ήττα στην Μπασκόνια (86-54), ο εφιάλτης επέστρεψε για τον Ολυμπιακό, αυτήν τη φορά στη Μόσχα, όπου πέρασε μια ακόμη... καταστροφική βραδιά, χάνοντας από την Κίμκι με 82-54 για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν τα όποια κέρδη πρακτικά (πλέον είναι στο 13-6) και ψυχολογικά είχαν από τη νίκη επί της Μακάμπι στο ΣΕΦ που μεσολάβησε, με τον προβληματισμό να ξανακάνει την εμφάνισή του στις τάξεις της ομάδας. Μάλιστα, ενδεικτικό της νέας άσχημης εμφάνισης των «ερυθρολεύκων» είναι το ότι στο ημίχρονο βρέθηκαν στο -24 (49-25), σε ένα από τα χειρότερα πρώτα μέρη στη διοργάνωση, ενώ αυτή ήταν η τρίτη πιο βαριά ήττα τους φέτος μετά από αυτές από Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα (73-51). Επίσης, οι μόλις 54 πόντοι αποτελούν την τρίτη χειρότερη των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός δεν... βγήκε ποτέ στο παρκέ της «MYTISHCHI AREN», με τους γηπεδούχους του Γιώργου Μπαρτζώκα, ανεβασμένους από την επιτυχία τους στο Βελιγράδι (νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα), να κυριαρχούν με το «καλημέρα» προηγούμενοι με 21-9 στο 7'. Με κορυφαίο τον Σβεντ και συμπρωταγωνιστές του στην περιφέρεια τους Γκιλ, Τόμας και Τζένικς η Κίμκι παίζοντας με ταχύτητα και βρίσκοντας με άνεση τα περιφερειακά σουτ, την ώρα που ο Τοντόροβιτς κυριαρχούσε εντός ρακέτας, σμπαράλιασε τα όποια αμυντικά πλάνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός στερούνταν οποιαδήποτε δημιουργική λογική επιθετικά, με τις ατομικές ενέργειες να προσπαθούν να περισώσουν τα προσχήματα. Με αυτά και με αυτά το +24 των γηπεδούχων στο ημίχρονο αποτέλεσε στέρεη βάση για την τελική επικράτηση. Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου ούτε στην επανάληψη, με τη ρωσική ομάδα να συνεχίζει την κυριαρχία της και να φθάνει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου προηγούμενη με +32 (72-40).


Eurokinissi Sports

ΚΙΜΚΙ: Σβεντ 19 (2), Χάνεϊκατ 6 (2), Βίαλτσεφ 3 (1), Ζαΐτσεφ, Μάρκοβιτς 7 (1), Μόνια, Γκιλ 7 (1), Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ, Αντερσον 8 (6 ριμπάουντ), Τζένκινς 16 (4/5 τρίποντα), Τόμας 12 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5 (1/4 τρίποντα, 6 λάθη), Μιλουτίνοφ 6 (6/8 βολές), Στρέλνιεκς 10, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης, Ουίλτζερ 11 (3/5 τρίποντα), Τόμπσον 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ