Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΑΕΠΙ

Συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Σωματείου ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/1.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ, «στη συνάντηση αναδείχθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα και η δεινή κατάσταση των εργαζομένων, εξαιτίας από τη μια μεριά, της πολιτικής της εργοδοσίας, η οποία έχει οδηγήσει την ΑΕΠΙ ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, με καταστροφικές συνέπειες για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την άλλη, εξίσου σοβαρές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Μετά την ψήφιση του νόμου 4481/17 και τη διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας, έχουν πάψει να καταβάλλονται οι μισθοί του προσωπικού. Η κυβέρνηση, παρά τις παρεμβάσεις, τις επιστολές και τα διαβήματα του Σωματείου προς την υπουργό Πολιτισμού και τον πρωθυπουργό, δεν έχει ακόμη δώσει λύση η οποία θα εξασφαλίζει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο διορισμός του πολυδιαφημισμένου επιτρόπου δεν έχει φέρει ακόμη αποτέλεσμα, ενώ η διαρχία που ουσιαστικά επέβαλε (ΔΣ ΑΕΠΙ - Επίτροπος) έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων (πληρωμή μισθών κ.λπ.)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ