Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αντιδράσεις για τις δεξαμενές καυσίμων

Τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων του Μαντουδίου έχει προκαλέσει απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, με βάση την οποία παραχωρήθηκε άδεια λειτουργίας, χωρίς να αντιληφθεί κανένας τίποτα, έξι δεξαμενών καυσίμων που είναι εγκαταστημένες στην παραλία του λιμανιού Κυμάσι, ιδιοκτησία ΒΙΟΜΑΓΝ («πρώην Σκαλιστήρη»).

Η άδεια λειτουργίας παραχωρήθηκε στον επιχειρηματία Καρρά το 1999, με σκοπό, όπως καταγγέλλουν οι φορείς, να λειτουργήσει ως κέντρο διανομής καυσίμων με βυτιοφόρα αυτοκίνητα, αλλά και για διερχόμενα πλοία (προμήθεια καυσίμων). Οι έξι δεξαμενές είναι χωρητικότητας 17.420 κυβικών μέτρων που ανήκουν στην επιχείρηση ΒΙΟΜΑΓΝ του Κ. Βαρβούτη. Ο τελευταίος, λίγο πριν «πτωχεύσει», νοίκιασε τις δεξαμενές στον εν λόγω επιχειρηματία και, παρά την απομάκρυνση του Κ. Βαρβούτη, συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς. Παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες προς τους δύο υπουργούς για ανάκληση της άδειας, αυτοί κωφεύουν. Το ίδιο πράττουν και για τις αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.

Το πρόβλημα που δημιουργείται από τυχόν έναρξη της λειτουργίας τους, αφού βρίσκονται κοντά στην παραλία, συζητήθηκε για δεύτερη φορά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κηρέως όπου αποφασίστηκε (κατά πλειοψηφία) να ακολουθηθεί η νομική οδός, ενώ η τυχόν λειτουργία του Κέντρου Διανομής ως τότε (μέχρι την οριστική απόφαση του ΣτΕ) να γίνεται με τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Η θέση αυτή του δημάρχου - συμβιβαστική κατά τα άλλα - προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στάθη Λιαγκάκη, δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Αγωνιστικής Κίνησης», ο οποίος κατήγγειλε τον τρόπο που χειρίζεται ο δήμαρχος ένα τέτοιο θέμα που έχει ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες κατοίκων και πρότεινε να διεκδικηθεί η άμεση ανάκληση της άδειας και το σταμάτημα κάθε δραστηριότητας, αν χρειαστεί και με κατάληψη των εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ