Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Επικροτήθηκε η δράση της από το λαό

Απολογισμό δράσης έκανε το περασμένο Σάββατο η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Κεφαλονιάς και ο εκπρόσωπός της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, Δημήτρης Ματζουράτος, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της σε ένα χρόνο.

Η συγκέντρωση - συζήτηση έγινε στο Εργατικό Κέντρο του νησιού με την παρουσία πλήθους κόσμου που συμμετείχε ζωντανά στη συζήτηση και στο τέλος, επικρότησε στο σύνολο τη δράση της ΝΑΣ.

Την εισήγηση την έκανε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημ. Ματζουράτος, ο οποίος επισήμανε πως «ένα χρόνο πριν το τέλος της θητείας της η Νομαρχιακή Αρχή κινούμενη στο γενικότερο πνεύμα των αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ κλείνει κύκλο δράσης που αφορά στη διαχείριση και ολοκλήρωση των επιταγών της κυβέρνησης και της ΕΕ».

«Αυτές οι επιλογές - τόνισε ο εισηγητής - έχουν σχέση με τη στρεβλή ανάπτυξη του Νομού Κεφαλονιάς - Ιθάκης, την καθιέρωση της επιχειρηματικότητας στη δράση της Νομαρχιακής Αρχής, την ανυπαρξία δράσης στα τρέχοντα και πιεστικά προβλήματα που υπήρξαν στα δημόσια έργα, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον».

Απεναντίας, η Νομαρχία πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων με την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και κράτησε εχθρική στάση «απέναντι στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους για την παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό και ταυτίστηκε με την κυβέρνηση στα ζητήματα του πολέμου και των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο Δημ. Ματζουράτος, για να καταλήξει: «Η ΝΑΣ όλο αυτό το διάστημα, συνέβαλε σημαντικά με την παρουσία και δράση της στην κατεύθυνση της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων, μέσα από ένα μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων, για να αλλάξει τη ρότα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ