Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αντιδρά στην κυβερνητική εντολή για φύλαξη των συμβολαιογραφείων

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει προκαλέσει η κυβερνητική εντολή για φύλαξη των συμβολαιογραφείων που εκτελούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «αντιλαϊκή και αλλοπρόσαλλη πολιτική» της κυβέρνησης, που θέλει να επιστρατεύσει την Αστυνομία προκειμένου να την εφαρμόσει, φέρνοντάς την «σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία».

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Πέμπτη δόθηκε εντολή αστυνομικοί να διατίθενται για τη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων όπου γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα, προβλέπονται επιπλέον περιπολίες της ΔΙΑΣ σε Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Γ' Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, διαταγή που απευθύνεται σε τοπικά τμήματα και υποδιευθύνσεις Ασφαλείας ζητά τη διάθεση αστυνομικών με πολιτικά για την προστασία συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής. Καθένα από αυτά τα γραφεία που διεξάγει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται, βάσει της διαταγής, να επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς σε δύο βάρδιες. Η παρουσία των αστυνομικών δεν θα εξαντλείται τις ημέρες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά θα είναι σε καθημερινή βάση.

Για το θέμα αυτό και οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Βoρειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά έστειλαν κοινή επιστολή - καταγγελία στην πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, σε συνδικαλιστικές ενώσεις, εισαγγελικές - δικαστικές αρχές, συλλόγους και φορείς που είναι επιφορτισμένοι για το θέμα των πλειστηριασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ