Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Συμπαράσταση σε στελέχη του ΚΚΕ που δικάζονται

Την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Γενάρη, διεξάγεται η δίκη των Μάρκου Σκούφαλου και Γιώργου Αμπαζή, στελεχών του ΚΚΕ στη Χίο, μετά από μήνυση που κατέθεσε πρώην ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «Chiospress» και εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, για την πολιτική τους άποψη και στάση για τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις». Με ανακοινώσεις τους 25 φορείς έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους και στέκονται στο πλευρό των διωκομένων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Χίου αναφέρεται: «Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους θέση και στάση ενάντια στις "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις" (ΚΟΙΝΣΕΠ) και στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων. Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα, διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δήμου Χίου στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων και συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα της: Για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για σταθερές και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, με ασφάλιση και αξιοπρεπείς μισθούς. Για την πλήρη διαφάνεια των όποιων συμβάσεων συνάπτει ο δήμος και την εφαρμογή των διαγωνιστικών κανόνων λειτουργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ