Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΕΜΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης - επιχειρηματιών για καλλιέργεια «ιατρικής» κάνναβης

Με όχημα τη «φαρμακευτική» τάχα χρήση της κάνναβης, επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίησή της
Με όχημα τη «φαρμακευτική» τάχα χρήση της κάνναβης, επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίησή της
Περιοδεία προκειμένου να προβληθούν οι θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την καλλιέργεια της «ιατρικής - φαρμακευτικής» κάνναβης και να αναδειχθεί η αντίθεση των φορέων της περιοχής στα σχέδια κυβέρνησης - επιχειρηματιών να μετατρέψουν την περιοχή σε επίκεντρο της καλλιεργούμενης ναρκωκουλτούρας πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ την Τρίτη 23 Γενάρη.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, συναντήθηκε με Συλλόγους Γονέων, πολιτιστικούς και άλλους τοπικούς φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής, όπου αναδείχθηκε η καταδίκη της πολιτικής που με όχημα τη «φαρμακευτική» τάχα χρήση της κάνναβης επιχειρεί την πλήρη αποποινικοποίησή της. Επίσης, επισκέφτηκε τον οικισμό της Επισκοπής και συζήτησε με τους κατοίκους, που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες και καλούνται να αναλάβουν ρόλο, είτε ως καλλιεργητές είτε ως εργάτες γης στις εταιρείες που σχεδιάζουν να κάνουν χρυσές δουλειές με την καλλιέργεια της κάνναβης.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο Οδ. Μαάιτα παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΤΕ Ημαθίας. Κάλεσε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Με τους αγώνες τους να ακυρώσουν τα σχέδια των επενδυτών - μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να εναντιωθούν στην πολιτική που τους θέλει ναρκωμένους και υποταγμένους στα γενικότερα σχέδιά τους, για τη «διαιώνιση» της κυριαρχίας τους.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Με βάση τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, η "ιατρική" χρήση της κάνναβης και κυρίως η "αναπτυξιακή" προοπτική της θα γίνει βάσει επενδύσεων, κυρίως από Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ. Μιλάμε ουσιαστικά για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων "φαρμακευτικής" κάνναβης και της ρητίνης της εκτός κρατικού μονοπωλίου. Παράλληλα, ο υπουργός Ξανθός δεσμεύτηκε προκειμένου τα σκευάσματα αυτά να ενταχθούν στη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ. Οι αναμενόμενες επενδύσεις για "φαρμακευτική" κάνναβη στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν υποτίθεται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Στην περιοχή μας, στην Κεντρική Μακεδονία, φαίνεται ότι ο κύριος νομός όπου ξεκινάει η καλλιέργεια κάνναβης για τους παραπάνω σκοπούς είναι η Ημαθία. (...) Mε όχημα τη "φαρμακευτική" τάχα χρήση της κάνναβης, επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίησή της. Σταδιακά δε και των υπόλοιπων ναρκωτικών.

Ασαφή και ανυπόστατα επιστημονικά δεδομένα

Με ασαφή και ανυπόστατα πολλές φορές "επιστημονικά" δεδομένα, τα οποία "ντύνονται" με μία φιλάνθρωπη δήθεν διάθεση στήριξης βαρέων πασχόντων ή περιορισμού των ποινικών διώξεων των χρηστών κάνναβης, προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει στην ικανοποίηση των επιταγών της ΕΕ και των προσπαθειών ή επιδιώξεων για γρήγορη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Μία ανάπτυξη που θα βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων ή των αγροτών εκείνων που θα μετατραπούν σε εργάτες γης πολυεθνικών εταιρειών καλλιέργειας "φαρμακευτικής" κάνναβης.

Οι μοναδικές ιδιότητες της κάνναβης που είναι κοινά αποδεκτές από όλους τους ειδικούς, όπως η αντιεμετική της δράση και η επίδρασή της στα κέντρα διαχείρισης του πόνου (και όχι αυτού καθαυτού του πόνου), δεν μπορούν από μόνες τους να δικαιολογούν αυτήν τη βιασύνη της κυβέρνησης, πολιτικών προσώπων ή δυνάμεων και πολυεθνικών για την καλλιέργεια και προώθησή της.

Τα οικονομικά και πολιτικά "λόμπι" που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών, διασυνδέονται άμεσα με πολυεθνικούς ομίλους - κολοσσούς, καθώς τα κέρδη που φέρνει η υπόθεση των ναρκωτικών για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι πολυεπίπεδα, είτε από την παράνομη είτε από τη νόμιμη αγορά: Μόνο στην Ευρώπη, η κάνναβη αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο (38%) της λιανικής αγοράς παράνομων ουσιών, με αξία η οποία εκτιμάται μέχρι και 12,9 δισ. ευρώ το χρόνο.

Στο σάπιο καπιταλισμό, η παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών είναι πηγή ασύλληπτου κέρδους. Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο όπου "ακουμπάνε" τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στο μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας.

Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας έδειξαν ισχυρά αντανακλαστικά, γι' αυτό σήμερα χρησιμοποιούν τον "Δούρειο Ιππο" της "θεραπευτικής" χρήσης της κάνναβης, για να δρομολογήσουν εκ νέου τη νομιμοποίηση της χρήσης.

(...) Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης, αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και "κοινωνικό θάνατο"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστια κέρδη για τους ομίλους και στο βάθος αποποινικοποίηση της χρήσης (2021-05-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή τη συζήτηση για την «ιατρική» χρήση της κάνναβης (2018-01-05 00:00:00.0)
Σχετικά με τη φαρμακευτική - θεραπευτική χρήση της κάνναβης (2017-10-28 00:00:00.0)
«Ντελίβερι» κάνναβης (2017-04-06 00:00:00.0)
Για το ναρκω-φεστιβάλ που θα γίνει στην Αθήνα (2015-04-29 00:00:00.0)
Τα «καλά» της προπαγάνδας (2000-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ