Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Αποθρασυμένη από τον αντιαπεργιακό νόμο κλιμακώνει την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

Πριν στεγνώσει το μελάνι από το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποθρασυμένη και με ακόμα πιο ενισχυμένο το αντεργατικό της οπλοστάσιο, η μεγαλοεργοδοσία κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική τους δράση.

Χαρακτηριστικά, η εργοδοσία της «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» στην αγωγή που κατέθεσε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που κήρυξε το κλαδικό συνδικάτο για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση επικαλείται, μεταξύ άλλων, την αντιαπεργιακή διάταξη που ψήφισε πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση.

Στη ΛΑΡΚΟ, η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της επιχείρησης τιμωρεί εργολαβικούς εργαζόμενους, «κόβοντάς» τους από τη δουλειά, επειδή απήργησαν στις 12/1.

Στο δε αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η εργοδοσία της αλυσίδας καταστημάτων «ΚΛΕΑ» απέλυσε εργαζόμενη επειδή συμμετείχε στην ίδια απεργία...

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα, θέμα που αποτελεί και το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ