Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΛΕΑ»
Απόλυση εργαζόμενης που συμμετείχε στην απεργία

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Κινητοποίηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, απαιτώντας την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης από το κατάστημα της εταιρείας «ΚΛΕΑ» που απολύθηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 12/1, καθώς και τη διασφάλιση της εργατικής νομοθεσίας για όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο αεροδρόμιο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕΠΕ και του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον airport manager της «Fraport», ο οποίος ανέφερε ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο παίρνουν μόνες τους τις αποφάσεις για απολύσεις, με βάση τα εκάστοτε προσδοκώμενα κέρδη. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία η «Fraport» έχει ευθύνη να παρεμβαίνει στο θέμα της τήρησης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί το γαϊτανάκι που έχει στηθεί στο αεροδρόμιο, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του καταστήματος της «ΚΛΕΑ» στο αεροδρόμιο και του διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης, ξεκαθαρίζοντας ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν θα το παραδώσουν στην εργοδοσία.

Το ΣΕΤΕΠΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι συνολικότερα η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς στο αεροδρόμιο «σπάει κόκαλα». Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εχει προηγηθεί η αλλαγή ωραρίων στη φύλαξη, οι έμμεσες απολύσεις στη φορτοεκφόρτωση, μέχρι και η επιβολή τσουχτερού εισιτηρίου πάρκινγκ στους εργαζόμενους. Η εκτρωματικών όρων σύμβαση ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στη «Fraport» ξεκλήρισε δεκάδες αυτοαπασχολούμενους γύρω από το αεροδρόμιο, τσάκισε και τα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα στις εργολαβίες (απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό), προβλέπει ακόμη και αποζημιώσεις για τη "Fraport" από τα χρήματα του ελληνικού λαού ακόμη και σε περίπτωση απεργίας. Η πρεμούρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξυπηρετήσει την κερδοφορία της "Fraport" φέρνει στο προσκήνιο τα απόνερα της ιδιωτικοποίησης, με την έλλειψη ασφάλειας και την τρομερή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στις πτήσεις, με το τσάκισμα των εργαζομένων, με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την αιματηρή φορολογία των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ