Σάββατο 27 Γενάρη 2018 - Κυριακή 28 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Η επαρχία κρίνει κορυφή

Οι δοκιμασίες του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του δεύτερου ΠΑΟΚ σε δύσκολες έδρες της επαρχίας είναι οι αγώνες που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη, από όπου θέλει να περάσει νικηφόρα, προκειμένου να παραμείνει μόνος στο «ρετιρέ» και ει δυνατόν να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπατήματα των διωκτών του ώστε να μεγαλώσει τη διαφορά στη βαθμολογία. Ο δε γηπεδούχος Αστέρας, που προέρχεται από ήττα στη Λαμία, δεν έχει περιθώρια απωλειών προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στο Αγρίνιο, ο ανεβασμένος από τις συνεχιζόμενες επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος ΠΑΟΚ τεστάρει τις δυνάμεις του κόντρα στον γηπεδούχο Παναιτωλικό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει τη νίκη για να μείνει στο «κατόπι» του Ολυμπιακού ή ακόμα και για να τον «προσπεράσει» στην κορυφή σε περίπτωση «γκέλας» του στην Τρίπολη. Οσο για τον Παναιτωλικό, στοχεύει στο να ανέβει βαθμολογικά και να αποφύγει οριστικά μπελάδες στην ουρά.

Εχοντας χάσει έδαφος στη μάχη για τον τίτλο έναντι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ στον αγώνα με αντίπαλο τη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Στα αξιοσημείωτα και το ντέρμπι ουραγών μεταξύ της προτελευταίας Κέρκυρας και του τελευταίου Πλατανιά, που θα κρίνει πολλά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1: Κέρκυρα - Πλατανιάς (15.00 - Novasports 3), Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός (17.15 - Novasports 1), ΑΕΚ - Λαμία (19.30 - Novasports 2). ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1: Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (15.00 - Novasports 2), Ξάνθη - Λεβαδειακός (17.15 - Novasports 4), Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 - Novasports 2) Ατρόμητος - ΑΕΛ (17.15 - Novasports 3), Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (19.30 - Novasports 1)

***
BASKET LEAGUE
Το ντέρμπι και τα... ντέρμπι

Αν και η υπόθεση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο της Basket League έχει εν πολλοίς κριθεί, με τον Παναθηναϊκό να είναι αήττητος και τον Ολυμπιακό να μετράει τρεις ήττες, το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα 29/1 παραμένει για πολλούς λόγους ο σημαντικότερος αγώνας της 14ης αγωνιστικής. Παράλληλα, μικρότερη «αίγλη» αλλά μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον χαρακτηρίζει άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, τόσο για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία όσο και για το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα.

Οσον αφορά τα χαμηλά «πατώματα», κομβική θεωρείται η κόντρα του ουραγού Πανιωνίου και του ΓΣΛ/Φάρου, οι οποίοι προέρχονται από επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική. Την ίδια στιγμή, τα προτελευταία αλλά ανεβασμένα αγωνιστικά Τρίκαλα υποδέχονται την ΑΕΚ, που μετά τη νίκη στην Κύμη ψάχνει το μόλις δεύτερο «διπλό» της στο πρωτάθλημα. Καθοριστικό ματς για τις θέσεις της πρώτης πεντάδας θα γίνει και στην Πάτρα, μεταξύ Προμηθέα και ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1: Κύμη - Λαύριο (16.30 - ΕΡΤ1, παράλληλη μετάδοση), Πανιώνιος - ΓΣΛ/Φάρος (16.30 - ΕΡΤ1, π/μ), Τρίκαλα - ΑΕΚ (16.30 - ΕΡΤ1, π/μ), Ρέθυμνο - Κολοσσός Ρόδου (16.30 - ΕΡΤ1, π/μ), Προμηθέας - ΠΑΟΚ (18.30 - ΕΡΤ1). ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1: Αρης - Κόροιβος (17.00 - ΕΡΤ1). ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19.00 - Cosmote Sports 4).

***
FOOTBALL LEAGUE
Με νέο ενδιαφέρον

Με τις τελευταίες απώλειες του πρωτοπόρου Αρη να έχουν διαμορφώσει ρευστή κατάσταση στην κορυφή της Football League, η μάχη της ανόδου πήρε άλλη τροπή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Για τη 13η αγωνιστική, και με δεδομένο το ξεκούραστο «τρίποντο» των «κιτρινόμαυρων», που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τον Αχαρναϊκό ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποστολές των δύο βασικών διωκτών τους: Η Παναχαϊκή έχει τον πρώτο λόγο με αντίπαλο τη Βέροια στην έδρα της, ενώ ο ΟΦΗ δοκιμάζεται στη Λάρισα με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1: Κισσαμικός - Αιγινιακός (14.00), Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00), ΑΕ Καραϊσκάκης - Δόξα Δράμας (15.00 - ΕΡΤ3), Εργοτέλης - Σπάρτη (15.00). ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1 (15.00): Απόλλων Πόντου - Παναιγιάλειος, Απόλλων Λάρισας - ΟΦΗ (ΕΡΤ3), Καλλιθέα - Πανσερραϊκός, Παναχαϊκή - Βέροια.

***
ΠΟΛΟ
Κόντρα συμπολιτών

Η πειραιώτικη κόντρα μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του συμπολίτη του και τέταρτου στη βαθμολογία Εθνικού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών, αφού παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας η αναμέτρηση διατηρεί την ιδιαιτερότητα και το γόητρό της. Από κει και πέρα, η δεύτερη της βαθμολογίας Βουλιαγμένη υποδέχεται τα Χανιά, θέλοντας να ξεπεράσει την αναπάντεχη ήττα στη Χίο, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης με τον ΠΑΟΚ και της Γλυφάδας με το Παλαιό Φάληρο.

Το πρόγραμμα (ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1): Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ (15.30 - ΕΡΤ 2), Βουλιαγμένη - Χίος (15.30), Πανιώνιος - ΟΦΗ (15.30), Γλυφάδα - Παλαιό Φάληρο (16.00), Χίος - Υδραϊκός (17.00), Εθνικός - Ολυμπιακός (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ