Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Συναντήσεις Πάιατ με Καμμένο - Δραγασάκη

Αλλη μια συνεργασία, με αντικείμενο, όπως όλα δείχνουν, το Σκοπιανό, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ, επισκεπτόμενος χτες στο υπουργείο Αμυνας τον Π. Καμμένο, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θέλει «λύση» στο όνομα της ΠΓΔΜ που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, ο πρέσβης των ΗΠΑ είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του ότι το θέμα με την ΠΓΔΜ θα πρέπει να λυθεί σε «άλλη συγκυρία» και με «καλύτερη προετοιμασία».

Αν και επισήμως ανακοινώθηκε ότι το αντικείμενο της συνάντησης Καμμένου - Πάιατ αφορούσε «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αμερικανικός παράγοντας ενδιαφέρεται έντονα για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ, πόσο μάλλον όταν η συζήτηση αφορά τις θέσεις του υπουργού Αμυνας μιας χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, την Παρασκευή το απόγευμα, ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε στον πρέσβη το λεγόμενο «εθνικό σχέδιο» για την οικονομία, ενώ «συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ