Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλητική επιστολή στον Ν. Κοτζιά

Ανώνυμη απειλητική επιστολή έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χτες ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. Η επιστολή σύμφωνα με τα λεγόμενα έγραφε «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα». Ο υπουργός αργότερα μίλησε και για απειλητικές επιστολές προς άλλα υπουργεία όπως και στον ίδιο με αφορμή το θέμα, ενώ έκανε αναφορά και σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου - στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε... μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις» και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου - λέγοντας ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες».

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο ίδιος ο Ν. Κοτζιάς καταγγέλλει συκοφάντηση και στοχοποίησή του από «συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια»: «Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδο να τις καταδικάσουν χωρίς "μεν" και "αλλά"».

Το περιστατικό έδωσε τροφή και στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ, με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν καταδικάζει τις φασιστικές απειλές και «χαϊδεύει» την ακροδεξιά και τη ΝΔ να ανταπαντά ότι «το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Ελληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Καταδικάζει το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την απειλητική επιστολή σε βάρος του Ν. Κοτζιά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ