Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διπλή εισαγγελική έρευνα για το θάνατο 26χρονου κρατούμενου

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται στις Φυλακές Λάρισας και στις Φυλακές Μαλανδρίνου, για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου 26χρονου κρατουμένου και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός, την περασμένη Παρασκευή 2 Φλεβάρη, στο κελί του στις Φυλακές Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας από το Μαλανδρίνο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στα δόντια. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κρατούμενος την 29η Γενάρη 2018 είχε παραπονεθεί για πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε γναθοχειρουργό. Σύμφωνα με το υπουργείο, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφασίστηκε η μεταγωγή του κρατούμενου από τις Φυλακές Μαλανδρίνου στις Φυλακές Λάρισας. Εκεί, κλείστηκε ραντεβού με γναθοχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και τα πρώτα στοιχεία, δεν αποκλείεται ο θάνατος του 26χρονου να προήλθε από οδοντική μόλυνση σε παρακείμενους ιστούς και στις επιπλοκές που προκάλεσε αυτή, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Ο 26χρονος Ρομά που εξέτιε ποινή για διακεκριμένες κλοπές, σύμφωνα με καταγγελίες, ζητούσε επίμονα από τη διοίκηση της Φυλακής του Μαλανδρίνου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο γιατί η κατάστασή του επιδεινωνόταν. Κάτι που δεν έγινε εγκαίρως, με αποτέλεσμα το πρωί του περασμένου Σαββάτου συγκρατούμενοί του να τον βρουν νεκρό στο κελί του. Οι συγκρατούμενοί του περιγράφουν πως το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί από το πρήξιμο που προκάλεσε η φλεγμονή στο δόντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ