Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πρόγραμμα αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων

Τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων στο Περιστέρι και οι γενικότερες εξελίξεις στην Εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων της πόλης και τη συμμετοχή σωματείων και φορέων.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη να γίνει η Παιδεία υπόθεση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων ευρύτερα, στην κατεύθυνση της διεκδίκησης μιας Παιδείας που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες τόσο σε ό,τι αφορά τις υποδομές όσο και το περιεχόμενο. Εγινε αναφορά στις αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση, στις ελλείψεις και ανάγκες των σχολείων του Περιστερίου, με την Ενωση Γονέων να τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις διαχρονικές ευθύνες της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, που στηρίχτηκαν από τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Γονείς και εργαζόμενοι προτάσσουν την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση σχολείων στα ήδη δεσμευμένα οικόπεδα για το 28ο Δημοτικό Σχολείο, που σήμερα στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο, για το 10ο Λύκειο, που στεγάζεται σε λυόμενα και για Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), που δεν υπάρχει καν στο Περιστέρι. Ταυτόχρονα, ζητούν αναβάθμιση των υποδομών στο σύνολο των σχολείων και την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων.

Στη σύσκεψη, πέρα από την Ενωση Γονέων Περιστερίου και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, συμμετείχαν εκπρόσωποι του παραρτήματος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, της σωματειακής επιτροπής ΟΤΑ Περιστερίου, της τοπικής Ενωσης ΕΒΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία Δυτικής Αθήνας, του Συλλόγου Γυναικών Περιστερίου της ΟΓΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι παραπάνω κατέληξαν σε πρόγραμμα αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα υποδομών των σχολείων, με πρώτο σταθμό παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο Περιστερίου στις 22 Φλεβάρη, κινητοποιήσεις στην ΚΤΥΠ ΑΕ στις 26 Φλεβάρη και στο υπουργείο Παιδείας την 1η Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ