Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χωρίς βιβλία Φλεβάρη μήνα τα ναυτικά ΕΠΑΛ

Την άμεση αποστολή των βιβλίων στα ναυτικά ΕΠΑΛ απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, που αναδεικνύει το πρόβλημα ότι, για μια ακόμα χρονιά, τα βιβλία για το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθημάτων του Ναυτικού Τομέα των ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία της χώρας! Κάποια μαθήματα μάλιστα είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα, σημειώνει η ΕΛΜΕ, και προσθέτει ότι το ίδιο έγινε και πέρσι, όπου τα βιβλία έφτασαν μετά τον Γενάρη.

«Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, όπως και πέρσι, αναγκάζονται να καταφύγουν στη γνωστή "παιδαγωγική" μέθοδο, αυτή της φωτοτυπίας... Αναγκάζονται να βγάζουν φωτοτυπίες, προκειμένου να γίνει στοιχειωδώς το μάθημα, γυρνώντας μας στην εποχή Διαμαντοπούλου.

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, που υποβαθμίζει κατάφωρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για "επιστροφή στην κανονικότητα" ή για ΕΠΑΛ που τάχα αναβαθμίζονται, ήταν στάχτη στα μάτια γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών. Το μόνο που μένει είναι η συνέχιση μιας βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που, ανάμεσα στα άλλα, στερεί ακόμα και τα αυτονόητα από τους μαθητές και τα σχολεία», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ