Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατευμένοι καλούν στην κινητοποίηση

Ξεχωριστή σημασία έχει η πρωτοβουλία στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους στην περιοχή, να εκφράσουν με επιστολές την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης και τη στήριξή τους στην κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης.

Τέτοιες επιστολές έστειλαν τις προηγούμενες μέρες στρατιώτες από το 644ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, την 23η Επιλαρχία αναγνωρίσεως του στρατοπέδου «Κανδυλάπτη», τον 3ο Λόχο Μηχανικού/3ο Λόχο Εφοδιασμού Μεταφορών στον Βάλτο Ορεστιάδας, τον 7ο Λόχο Διαβιβάσεων.

Εξάλλου, σε επιστολή τους στρατευμένοι από την 156 Αυτοκινούμενη Μοίρα Μέσου Πυροβολικού στην Αλεξανδρούπολη σημειώνουν:

«Είμαστε στρατιώτες, που υπηρετούμε στην παραμεθόριο. Η πλειοψηφία από εμάς βρισκόμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας, αντιμετωπίζουμε και οξυμένα προβλήματα, εντός των μονάδων, όπως απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και απαράδεκτους χώρους υγιεινής και έλλειψη ακόμη και των αναγκαίων, όπως καθαριστικά κ.λπ. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι προκλητικά δαπανώνται εκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και για την επάνδρωση ΝΑΤΟικών βάσεων. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε το συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 11/2 στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία Επιτροπών Ειρήνης, σωματείων και άλλων μαζικών φορέων. Λέμε όχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, όχι στη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ. Επειδή ακριβώς η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή μας γίνεται επικίνδυνη, ο πόλεμος μαίνεται στη Συρία, συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, ενισχύεται η τουρκική προκλητικότητα, απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς και τους πολέμους, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ