Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «DE TOX»
Απέλυσε εργαζόμενο που αρνήθηκε να επιστρέψει το Δώρο Χριστουγέννων

Την απόλυση διανομέα, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του αρνήθηκαν να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων στην εργοδοσία του καφέ «DE TOX», καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο των γιορτών, μετά από καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την τακτική εργοδοτών της περιοχής να ζητούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων που τους είχε καταβληθεί και τη δημοσιότητα που ακολούθησε, η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης είχε αναγκαστεί σε προσωρινή αναδίπλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών της για απόλυση όσων εργαζομένων αρνήθηκαν να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων. Παίρνοντας αφορμή απ' αυτό, το υπουργείο Εργασίας είχε σπεύσει, με σχετική ανακοίνωσή του, να «πανηγυρίσει», επιχειρώντας να καλλιεργήσει μια εικόνα στήριξης τάχα των εργαζομένων από την κυβέρνηση...

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού χαρακτηρίζει την απόλυση του διανομέα παράνομη και εκδικητική, αναφέροντας μάλιστα ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις για όσους δεν πήγαν με τη «γραμμή της εταιρείας».

Να σημειώσουμε ότι ο εργαζόμενος, την απόλυση του οποίου ανακοίνωσε η εταιρεία, έχει συνδικαλιστική δράση στο χώρο και ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε να υποταχθεί στον εργοδοτικό εκβιασμό, ακολουθούμενος και από τους άλλους συναδέλφους του.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη απόλυση επειδή «δεν βγαίνει οικονομικά», το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η επιχείρηση ήδη έχει δημοσιεύσει αγγελία σε εφημερίδα της Λάρισας για πρόσληψη άλλου εργαζόμενου...

Το Συνδικάτο απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης καλώντας το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα και τονίζει: «Η ασυδοσία και η επιθετικότητα της εργοδοσίας πατάει στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας στον κλάδο του Επισιτισμού και σε όλους τους κλάδους, που νομοθέτησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ' εντολή των μονοπωλιακών ομίλων και της ΕΕ για φτηνότερη εργατική δύναμη και μεγαλύτερη κερδοφορία.

Καλούμε τους συναδέλφους να διώξουν το φόβο. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο. Οργανωμένα, συλλογικά να παλέψουμε για υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, να διεκδικήσουμε τις απώλειες και όλα όσα μας αξίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ