Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

Σε συντονισμό της πάλης ενάντια  στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να  καταργήσει σχολεία, καλεί το λαό και τους φορείς της περιοχής

Την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων στο όνομα της «αναβάθμισης» της δημόσιας εκπαίδευσης, με σκοπό να παρουσιάσει «πλεόνασμα» διδακτικού προσωπικού, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ.

Οπως καταγγέλλει η ΝΕ, μετά τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις Λυκείων μέσα στην πόλη της Κοζάνης και τη δημιουργία σχολείων «μαμούθ» το σαφάρι της κυβέρνησης εξαπλώνεται και στα σχολεία της υπαίθρου. «Στο μάτι του κυκλώνα της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" βρίσκονται τώρα και προς το παρόν, τα ιστορικά λύκεια: Τσοτυλίου - Νεάπολης, Εράτυρας - Σιάτιστας, Βελβεντού - Σερβίων, και τα Γυμνάσια: Λευκοπηγής, Γαλάτειας, Αγ. Χριστόφορου, Κλείτου». Ομως η «μεγαλόψυχη» πολιτική τους διέσωσε - προς το παρόν - τα Γυμνάσιο του Λιβαδερού και του Πενταλόφου, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην εισήγηση του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τον νομάρχη Κοζάνης.

«Η πολιτική της κατάργησης και συγχώνευσης των σχολείων θα συνεχιστεί, όπως δηλώνει η κυβέρνηση "γιατί η εφαρμογή της μεταρρύθμισης απαιτεί μεγάλα σχολεία με κρίσιμη μάζα μαθητών"», τονίζει η ΝΕ. Επισημαίνει δε ότι παρά την καθολική κατακραυγή και τους αγώνες της νεολαίας, τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών, αλλά και τα τραγικά αποτελέσματα σε βάρος των μαθητών, η κυβέρνηση όχι μόνο παραμένει αδιάλλακτη αλλά επιχειρεί «διά πυρός και σιδήρου» να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική της μεταρρύθμιση.

Η ΝΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, την εκπαιδευτική κοινότητα και όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της Παιδείας, να αντιδράσουν αγωνιστικά, συντονισμένα και έγκαιρα, τόσο κατά των συγχωνεύσεων - καταργήσεων των σχολείων, όσο και κατά της «μεταρρύθμισης» στην εκπαίδευση.

Στο μεταξύ χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βελβεντού στην Κοζάνη, Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του δήμου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση, στο όνομα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων, του Ενιαίου Λυκείου της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ