Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Διεκδικούν κονδύλια για τη μεταφορά τους

Χαιρετίζει τον αγώνα η ΝΑΣ

Συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών της Ζακύνθου - τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια τελούν υπό κατάληψη - καθώς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το ΚΤΕΛ, αλλά και άλλοι ιδιώτες αρνούνται να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία. Αιτία είναι το χρέος της Νομαρχίας προς αυτούς, το οποίο υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια δραχμές. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε έκτακτα την Τρίτη το Νομαρχιακό Συμβούλιο του νομού, από το οποίο αποχώρησε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ζακύνθου.

Οπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Ζακύνθου, «η σικέ συνεδρίαση του έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του νομάρχη και της αντιπολίτευσης του κ. Τουρίκη, έρχεται να ανιχνεύσει ενόχους στους υπηρεσιακούς παράγοντες για να κρύψει τον βασικό υπεύθυνο, την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, για τη μεταφορά των μαθητών».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωση: «Συγκάλεσαν έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να ρωτήσουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες αν μπορούν να δημοπρατήσουν τη μεταφορά των μαθητών από τους τόκους των αποθεματικών διαφόρων έργων, πράγμα που γνωρίζουν ότι δε γίνεται». «Με συστηματικό και σχεδιασμένο τρόπο - αναφέρει σε άλλο σημείο η ΝΑΣ - προσπαθούν να αποκρύψουν το βασικό πρόβλημα, ότι ενώ απαιτούνται 225 εκατ., αρχικά η κυβέρνηση διέθεσε 137 και στη συνέχεια έδωσε άλλα 30, μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε τις ανάγκες, αλλά ούτε το χρέος που είναι 102 εκατ.».

Τέλος, η ΝΑΣ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών και τους καλεί σε παραπέρα συντονισμό για ενιαίο 12χρονο σχολείο. Καλεί, επίσης, όλους όσοι βρίσκονται στην εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές, μαθητές δασκάλους) «να απαιτήσουν τώρα άμεση κάλυψη από τον προϋπολογισμό των ανάλογων πιστώσεων για τη μεταφορά των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ