Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεθοδεύσεις νοθείας και στον Βόλο

Από τη Μαγνησία έρχεται μία ακόμα καταγγελία για τη συντονισμένη προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να επιβάλει διαδικασίες νοθεία στα συνδικάτα, διατηρώντας συσχετισμούς υπέρ της γραμμής της υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας (εκλεγμένοι με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), στη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του σωματείου.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι «η γραμματέας του ΔΣ, Καντεροπούλου Ευφροσύνη, αρνήθηκε να σφραγίσει το μητρώο μελών που ενέκρινε το ΔΣ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση παίρνοντας μαζί της τη σφραγίδα και το βιβλίο πρακτικών του Σωματείου (...) Η ταμίας Λαϊνά Νατάσα όχι μόνο δεν παρουσίασε οικονομικό απολογισμό αλλά ψευδώς δήλωσε ότι υπάρχουν 200 ταμειακώς εντάξει μέλη, όταν δέκα λεπτά νωρίτερα δήλωνε ότι δεν έχει ιδέα για τα οικονομικά του σωματείου. Παράλληλα, εμφάνισαν πλαστό μητρώο μελών που δεν ενέκρινε ποτέ το ΔΣ κι απαίτησαν να παραδοθεί στην δικαστικό αντιπρόσωπο».

«Ολα τα παραπάνω παρατράγουδα», επισημαίνει η ΔΑΣ, «έγιναν με υπόδειξη και την πλήρη στήριξη του προέδρου του ΕΚΒ, Θ. Παπαδημόπουλου, με σκοπό να διαλυθεί η συνέλευση, να μην ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες και να μπουν εμπόδια στην προσπάθεια που γίνεται να ανασυνταχθεί το Σωματείο και να γίνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων».

Και συνεχίζει: «Τους ενοχλεί ότι δεκάδες εργαζόμενοι οργανώνονται και επιθυμούν να παλέψουν μέσα από το Σωματείο τους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Τους ενοχλεί γιατί είναι πιστοί συνεργάτες των εργοδοτών, εκλέχθηκαν με τη στήριξή τους και αυτό θα επιδιώξουν και πάλι».

«Δεν θα τους περάσει!», τονίζει, και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να πρωτοστατήσουν οι ίδιοι στην πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ