Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μαζική και μαχητική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολούθησε μια μεγάλη διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ πλημμύρισαν το δρόμο μέχρι την πρεσβεία, αντιδρώντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Με υψωμένες τις κόκκινες σημαίες βροντοφώναξαν συνθήματα όπως «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί - Είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Εμπρος λαέ, τώρα συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία», που δυνάμωναν όσο πλησίαζαν την αμερικάνικη πρεσβεία.

Το μήνυμα που έστελνε το κεντρικό πανό της ΚΟ Αττικής στην κεφαλή της πορείας ήταν σαφές: «Οχι στα σχέδια κυβέρνησης/ιμπεριαλιστών - Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ». Στη συνέχεια ακολουθούσαν τα πανό των κλαδικών Οργανώσεων και των συνοικιών.

Στην πορεία με δικό της πανό πορεύτηκε η Επιτροπή για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με μαζική συμμετοχή φαντάρων και απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».



Η πορεία φτάνει στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Η πορεία φτάνει στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ