Τετάρτη 7 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΚΥΟΝΙΣ
Προβολές ταινιών... μετά μουσικής

Σκηνή από την ταινία «Η Μάνα»
Σκηνή από την ταινία «Η Μάνα»
Η «New Star» διοργανώνει ξεχωριστές προβολές βωβών ταινιών - αριστουργημάτων του παγκόσμιου κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στον ιστορικό κινηματογράφο «Αλκυονίς New Star Art Cinema», την Παρασκευή 9 Μάρτη και από την Τρίτη 13 Μάρτη και κάθε Τρίτη στις 21.00, για ολόκληρο το 2018, θα πραγματοποιούνται προβολές με τίτλο «Μουσικές συνθέσεις για τον βωβό κινηματογράφο».

Για το μήνα Μάρτη το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Μάρτη: «Η Μάνα» του Β. Πουντόβκιν

Σοβιετική ταινία που συγκαταλέγεται μεταξύ των 12 καλύτερων ταινιών από καταβολής κινηματογράφου. Μια σπουδαία διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μαξίμ Γκόρκι. Ο σκηνοθέτης επέλεξε να αναδείξει όχι μόνο το ίδιο το γεγονός της εξέγερσης, αλλά και τη διαδικασία συνειδητοποίησης της εργατικής τάξης. Η φτωχή, υποταγμένη μάνα αποκτά πολιτική συνείδηση μέσα από την πολιτική δραστηριότητα του γιου της. «Ο λόγος του δικού μου γιου είναι ο καθαρός λόγος του εργάτη, της τίμιας ψυχής. Δεν πουλιέται! Διαβάστε να δείτε το θάρρος που δεν εξαγοράζεται».

Ο συνθέτης και πιανίστας Πέτρος Μπούρας συνοδεύει στο πιάνο την προβολή της ταινίας.

Τρίτη 13 Μάρτη: «Satan Triumphant» του Γ. Προταζάνοφ

Ενα καλό παράδειγμα του τι σημαίνει γερμανική αριστοκρατία. Μια ταινία που διακρίνεται για την περίεργη και πρωτότυπη ατμόσφαιρά της.

Την ταινία συνοδεύουν οι Γιώργος Ταμπάκης στην κιθάρα, Λουκάς Καλαντζάκος στα ντραμς και Παναγιώτης Μπουραζάνης στο ηλεκτρικό μπάσο.

Τρίτη 20 Μάρτη: «Nosferatu» του Φ. Μουρνάου

Η ταινία - ορόσημο του κινήματος του γερμανικού εξπρεσιονισμού. Ο μύθος του Κόμη Δράκουλα από τον μεγάλο σκηνοθέτη Φρίντριχ Μουρνάου. Η υποβλητική ατμόσφαιρα, οι απόκοσμες φιγούρες και η αριστουργηματική φωτογραφία καθιστούν το «Nosferatu» μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Στο πιάνο ο Αναστάσης Φιλιππακόπουλος.

Τρίτη 27 Μάρτη: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Γ. Γιουνγκ.

Μια ταινία του 1915. Η Αλίκη στην πιο τρομακτική μορφή της...

Την ταινία θα συνοδεύσουν ζωντανά οι: Κώστας Κακούρης (πιάνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο).

Η είσοδος είναι 7 ευρώ. Οποιος επιθυμεί μπορεί να εξασφαλίσει ενιαίο εισιτήριο, για όλες τις προβολές του μήνα, στην τιμή των 20 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ