Τετάρτη 7 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Ενεργειακά και άλλα σχέδια στην Αλγερία

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΑΛΓΕΡΙ.--

Ξανάνοιξε η δανέζικη πρεσβεία στην Αλγερία - μετά από 8 χρόνια - σηματοδοτώντας το ενδιαφέρον των ομίλων της Δανίας για αναθέρμανση των πολιτικών και οικονομικών δεσμών με τη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Δανός ΥΠΕΞ, Αντερς Σάμουελσεν, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη σημειώνοντας ως στόχο του ταξιδιού του την «εδραίωση της οικονομικής συνεργασίας», ενώ ο Αλγερινός ομόλογός του, Αμπντελκαντέρ Μεσάχελ, έκανε λόγο για «επέκταση των προνομιακών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων».

Με τον υπουργό Ενέργειας, Μουσταφά Γκουιτούνι, συζήτησαν για «επενδυτικές ευκαιρίες» καθώς και τρόπους και μέσα ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο κρατών, ιδίως στον τομέα των υδρογονανθράκων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Ο Σάμουελσεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «καλές επιχειρηματικές προοπτικές» μεταξύ Αλγερίας και Δανίας στον τομέα της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Ακόμη, παρουσία του Δανού ΥΠΕΞ είχε προγραμματιστεί η συμβολική έναρξη της κατασκευής μιας κοινής μονάδας παραγωγής φαρμάκων Δανίας - Αλγερίας, στην περιοχή Μπλίντα, περίπου 50 χλμ. έξω από το Αλγέρι. Ο Δανός ΥΠΕΞ προέδρευσε χτες σε επιχειρηματικό φόρουμ, όπου οικονομικοί φορείς και επιχειρηματικοί όμιλοι των δύο χωρών συζήτησαν για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Αλγερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ