Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της καλεί η ΔΑΣ

Eurokinissi

Να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιό της, καλεί τους εργαζόμενους στα λεωφορεία η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ που γίνονται αύριο και μεθαύριο.

Στη διακήρυξή της υπογραμμίζει: «Η κατάσταση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών στην τριετία που πέρασε έγινε χειρότερη για εργαζόμενους και επιβάτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βαδίζει σταθερά στην υλοποίηση της αντιλαϊκής κατεύθυνσης που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ (...) προχωράει στην "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, ήδη ορισμένοι τομείς βρίσκονται στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, όπως η φύλαξη, η συντήρηση, η καθαριότητα. (...) Το σχέδιο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση και μέσω της Τοπικής Διοίκησης, με το πέρασμα στις περιφέρειες και τους δήμους συγκοινωνιακού έργου με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, μέτρο που αναφέρεται και στον "Καλλικράτη". Η αστική συγκοινωνία, είτε κάτω από την κρατική ομπρέλα, είτε ως ιδιωτικές εταιρείες, είτε ως ΣΕΠ, είτε ως συμπράξεις, στο καπιταλιστικό σύστημα υπηρετεί τον ίδιο σκοπό, την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Για τη δράση και το ρόλο των συνδικαλιστικών δυνάμεων αναφέρει:

«Η ΔAΣ όλο το διάστημα της τριετίας πρωτοστάτησε μαζί με τους εργαζόμενους στους αγώνες που αναπτύχθηκαν τόσο σε επίπεδο αστικών συγκοινωνιών όσο και γενικότερα (...). Μπήκαμε μπροστά στην προσπάθεια ο αγώνας των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία να συναντηθεί με τον αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους σε δημόσιο - ΔΕΚΟ - ιδιωτικό τομέα. Σε αυτήν την προσπάθεια σημαντική συμβολή είχαν οι Επιτροπές Αγώνα σε κάθε αμαξοστάσιο.

Ενόψει αρχαιρεσιών δημιουργούνται νέα σχήματα (συνδυασμοί) που μόνο στόχο έχουν να σπείρουν αυταπάτες, να αποπροσανατολίσουν, να ανακόψουν την όποια αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, να θολώσουν το τοπίο στήνοντας αναχώματα στην προοπτική να δυναμώσουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

(...) Δεν πρέπει να ξεχνιούνται οι ευθύνες:

Των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που προσπαθούν να εφησυχάζουν τους εργαζόμενους και τους προετοίμαζαν να υποστούν πότε την "εκσυγχρονιστική" εξυγίανση και πότε την "ήπια προσαρμοσμένη" εξυγίανση, στηρίζοντας παράλληλα τις αντεργατικές επιλογές. Που διαπραγματεύονται τη ΣΣΕ πάντα στα κρυφά μακριά από τους εργαζόμενους και με τις υπογραφές τους τορπιλίζουν ωράριο, δικαιώματα και κατακτήσεις.

Του ΜΕΤΑ που σήμερα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη συμβιβασμένη ΓΣΕΕ, στο ΕΚΑ και στο Συνδικάτο.

Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη:

Στις δυνάμεις που σαν κομήτες έρχονται πριν τις εκλογές και εξαφανίζονται αμέσως μετά. Σε αυτούς που πήραν την ψήφο σου και την εξαργύρωσαν για προσωπικό όφελος (όπως η ΕΑΣ). Σε εκείνους που προβοκάρουν τους αγώνες των εργαζομένων με ψευτοαγωνιστική φρασεολογία και τυχοδιωχτικές πρακτικές (όπως η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"). Σε όσους συνεργάζονται με φασίστες, με τη ΧΑ (όπως ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ). Σε συνδυασμούς που ήρθαν τάχα να φέρουν την κάθαρση στον κλάδο παραμονές των προηγούμενων εκλογών και που ενώ δεν έχουν λύσει ακόμα τα εσωτερικά τους προβλήματα, εναποθέτουν τη δικαίωση των αιτημάτων μας στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές (όπως οι "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ")».

«Eνισχύοντας τη ΔAΣ», υπογραμμίζει η διακήρυξη, «δίνεις απάντηση στις συμβιβασμένες παρατάξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα για ένα συνδικάτο - όπλο στα χέρια των εργαζομένων. (...) Από την ψήφο σου θα κριθεί αν για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ενισχυμένες στο συνδικάτο οι ταξικές δυνάμεις που πιστεύουν στον αγώνα και όχι στα παρακάλια, στο ρουσφέτι και στο συμβιβασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ