Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλατιά εξόρμηση και πλούσια δραστηριότητα με όπλο τον «Οδηγητή»

Η αφίσα για την εκδήλωση στη Λέσβο
Η αφίσα για την εκδήλωση στη Λέσβο
Εκδήλωση για τη βιβλιοπαρουσίαση του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος», ενός σπάνιου ντοκουμέντου που επανεκδόθηκε όπως είχε τυπωθεί το 1948 στην Ελεύθερη Ελλάδα από τον ΔΣΕ και κυκλοφόρησε μαζί με τον «Οδηγητή», διοργανώνουν τη Δευτέρα 19 Μάρτη στο Πανεπιστήμιο της Λέσβου οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Στέλλα Δήμου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Αυτή η εκδήλωση είναι το επιστέγασμα της δουλειάς των Οργανώσεων της ΚΝΕ στην περιοχή. Τα μέλη της Οργάνωσης έγκαιρα «χρεώθηκαν» τον «Οδηγητή» και οργανώθηκε ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα σε όλους τους χώρους όπου ζουν, μορφώνονται και εργάζονται οι νέοι και νέες του νησιού. Με σχέδιο, η Οργάνωση έφτασε έγκαιρα σε όλους τους νέους που είχαν προμηθευτεί και τα προηγούμενα φύλλα του «Οδηγητή». Στόχος ήταν από την αρχή το να ξεπεραστεί η διακίνηση προηγούμενων μηνών, κάτι που από τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη διακίνηση, θεωρείται βέβαιο.

Ανάρπαστος ο «Οδηγητής» και στη Λήμνο!

Η Οργάνωση Λήμνου της ΚΝΕ μπήκε στη μάχη της διακίνησης του φύλλου Μάρτη του «Οδηγητή» με μεγάλη αισιοδοξία και με σχέδιο. Τα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του φύλλου, που κάλυψε το 50% του πλάνου της.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, με όπλο τον «Οδηγητή» η Οργάνωση της Λήμνου γνώρισε πολλά καινούργια παιδιά και νέους που ήρθαν σε επαφή με την ΚΝΕ, συζήτησαν, προβληματίστηκαν, διάβασαν, ρώτησαν. Τα μέλη της ΚΝΕ στο νησί βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης με ανακοινώσεις για κάθε κεντρικό πολιτικό ζήτημα της επικαιρότητας και πάντα με τον «Οδηγητή». Οργανώθηκαν συσκέψεις με μαθητές, όπου έγινε η πρώτη γνωριμία με την Οργάνωση και με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Με το φύλλο του Μάρτη, η Οργάνωση της Λήμνου στις πρώτες τρεις μέρες διακίνησης ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της, που ήταν η διακίνηση του «Οδηγητή» του Δεκέμβρη του 2017. Η έκδοση του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» ενθουσίασε τους φίλους και τα μέλη της ΚΝΕ, και ήταν αφορμή για να γίνουν συζητήσεις με πολλούς περισσότερους νέους για το ποια είναι διέξοδος που προτείνουν σήμερα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για τους νέους και τις νέες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Αφού εξαντλήθηκε γρήγορα το πλάνο του «Οδηγητή» του Μάρτη, η Οργάνωση έκανε καινούργια παραγγελία, διπλασιάζοντας τους στόχους της!

Ακόμα, εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης του «Μανιφέστου» θα γίνουν:

- Στη Ρόδο το Σάββατο 17 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Δέντρο», με ομιλητή την Βασίλη Φιλίππου, γραμματέα του ΤΣ Ρόδου της ΚΝΕ.

- Στη Χίο το Σάββατο 24 Μάρτη, με ομιλήτρια την Χριστίνα Παληού, γραμματέα του ΤΣ Χίου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ