Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΠΑΠ
Αγώνας για ΣΣΕ ενάντια στα σχέδια χτυπήματος σε μισθούς και δικαιώματα

«Αντίποινα στους εργαζόμενους που θέλει να εφαρμόσει ο υπερκερδοφόρος ΟΠΑΠ, επειδή διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ.

Το Σωματείο διεκδικεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους και σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία της μεσολάβησης, ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η εργοδοσία προτείνει «μισθό 600 ευρώ και σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση».

Αναφερόμενο στη στάση της διοίκησης του ΟΠΑΠ, τονίζει μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση της εταιρείας προτείνει στην ουσία, αντί για Σύμβαση, να προσυπογράψουν οι εργαζόμενοι το "δικαίωμα" της διοίκησης να κάνει ό,τι θέλει. Από τη μία μεριά, να αμείβει όσο θέλει, όποιους θέλει, όταν το επιλέγει. Και από την άλλη μεριά, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι αυθαίρετες διαδικασίες αξιολόγησης, "grading", κ.λπ., θέλει να πιέζει τους εργαζόμενους σε περισσότερη και πιο εντατικοποιημένη εργασία, σε μείωση μισθού ή και σε παραιτήσεις και απολύσεις. Δεν συζητά στην ουσία της πρότασης του σωματείου, αλλά την ίδια στιγμή διαρρέει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός, μειώσεις σε κάποιους και αυξήσεις σε άλλους, με αυθαίρετο τρόπο, χωρίς κριτήρια και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις τεράστιες μισθολογικές και άλλες ανισότητες που έχει επιβάλει ανάμεσα στους εργαζόμενους προς όφελός της».

Καταλήγοντας, το Σωματείο τονίζει ότι αυτά τα σχέδια που ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά από κανέναν.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, καλώντας τα Σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ