Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας

Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολύμορφες δραστηριότητες που πραγματοποιούν με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς.

Αύριο Σάββατο:

-- Η Ομάδα Γυναικών Παλλήνης, Ανθούσας, Γέρακα καλεί σε θεατρική παράσταση στις 7.30 μ.μ. στο «Οινοποιείο Πέτρου» (Λ. Μαραθώνος 170, Παλλήνη). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

-- Η Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Την Κυριακή 18/3:

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλεί σε εκδήλωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

-- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ - Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας θα παρουσιάσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση του ΠΑΜΕ «Θεσσαλικός Κύκλος», στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Καλυψώ» στην Καλλιθέα.

Κινητοποιήσεις για την Υγεία στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο των δράσεών του για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργάνωσε στις 9/3 παράσταση διαμαρτυρίας στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Στο υπόμνημα που κατέθεσε, μεταξύ άλλων, καταγράφονται τα εξής αιτήματα: Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης και σε εξοπλισμό. Να εξοπλιστούν τα ιατρεία με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο. Να εξασφαλισθεί η κάλυψη των αναγκών σε αντιδραστήρια στο μικροβιολογικό - αιματολογικό και στα οφθαλμολογικά ιατρεία. Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν σε διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια, φυσικοθεραπείες, ιατρικές επισκέψεις - να παρέχονται σε όλους δωρεάν. Υποχρεωτικός και δωρεάν εμβολιασμός όλων των παιδιών, δωρεάν εξετάσεις για τις γυναίκες (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία, έλεγχος οστεοπόρωσης), λειτουργία γυναικολογικών και παιδιατρικών ιατρείων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο πρώην ΙΚΑ Βόλου οργάνωσε στις 8/3 ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας. Τα μέλη του Συλλόγου μοίραζαν ανακοινώσεις, ενώ αντιπροσωπεία επέδωσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις του στον διευθυντή του τοπικού καταστήματος.

Σειρά πρωτοβουλιών πήραν και οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας, Σέκλιζας και Ταμασίου: Πραγματοποίησαν περιοδείες σε χώρους δουλειάς, πανεπιστημιακές σχολές και σχολεία και οργάνωσαν κινητοποίηση στο Νοσοκομείο, με αιχμή την έλλειψη μαιευτικής κλινικής. Στην κεντρική εκδήλωση, στις 8/3 στο «Παυσίλυπο», μετά την ομιλία παρουσιάστηκε μουσικό αφιέρωμα από τη χορωδία του Κέντρου Ιστορικής Λαογραφικής Ερευνας «Απόλλων», που απέδωσε τραγούδια με αναφορά στη γυναίκα και την παράδοση.

Σε Ρόδο και Ικαρία

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ενωση Ξενοδόχων του νησιού, καταγγέλλοντας τις απολύσεις που συνεχίζει ο όμιλος «Aldemar». «Τολμούν να απολύουν έγκυο γυναίκα, τη στιγμή που οι έγκυες καμαριέρες στα ξενοδοχεία του ομίλου δουλεύουν κυριολεκτικά μέχρι να γεννήσουν μέσα στα χημικά και καθαρίζοντας τον ίδιο αριθμό δωματίων μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης τους», αναφέρει η Ομάδα στο ψήφισμά της. Στην παρέμβαση συμμετείχαν επίσης μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων καθώς και του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Paradise Village».

Με δύο εκδηλώσεις τίμησαν την 8η Μάρτη η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και η Ομάδα Γυναικών Αγίου Κηρύκου.

Η εκδήλωση στον Χριστό Ραχών περιλάμβανε θεατρικό που παρουσίασαν γυναίκες μαζί με μικρά παιδιά. Στην ομιλία που ακολούθησε, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της Υγείας στο νησί, με αφορμή τα κενά σε παιδιάτρους στις δημόσιες δομές Υγείας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, ο αντιδήμαρχος Ραχών, Σωτήρης Κόχυλας, καθώς και αντιπροσωπίες ταξικών σωματείων.

Αντίστοιχη εκδήλωση με προβολή ταινίας, πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στον Αγιο Κήρυκο από την Ομάδα Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ