Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συνεχίζει τον αγώνα για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων στις Εστίες

Κινητοποίηση για να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά πλυντήρια

Μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητριών - Φοιτητών των Εστιών ΤΕΙ Θεσσαλίας στη διοίκηση του Ιδρύματος, αυτή δεσμεύτηκε να ενεργήσει για λύση του προβλήματος στις Εστίες, που δημιουργείται εξαιτίας του γεγονότος ότι τα πλυντήρια, τα οποία λειτουργούσε ιδιώτης, σταμάτησαν να λειτουργούν εδώ και ένα μήνα, με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να είναι αναγκασμένοι να πλένουν τα ρούχα τους σε εξωτερικά ιδιωτικά πλυντήρια, πληρώνοντας. Η διοίκηση έθεσε το θέμα στη Σύγκλητο και αποφάσισε να κηρυχτεί διαγωνισμός για να βρεθεί νέος εργολάβος που θα διαχειριστεί ξανά τα πλυντήρια, αλλά αυτή η διαδικασία θα κρατήσει άλλες 15 μέρες περίπου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος δηλώνει πως επιμένει στο αίτημά του για άμεσο άνοιγμα των πλυντηρίων της Εστίας, χωρίς καμιά καθυστέρηση, με ευθύνη του Ιδρύματος και χωρίς κόστος για τους εστιακούς, τοποθέτηση πλυντηρίων σε κάθε κτίριο ένα για κάθε όροφο και τονίζει: «Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως η διαχείριση τμημάτων φοιτητικής μέριμνας από εργολάβους είναι μακριά από τις ανάγκες των σπουδαστών. Για μια ακόμα φορά, οι εστιακοί θα χρειάζεται να πληρώνουν για τα αυτονόητα, επιβαρύνοντας κι άλλο την οικονομική τους κατάσταση. Αποδεικνύεται, δηλαδή, πως θέλουν να συνεχίσουν τις μπίζνες βγάζοντας κέρδος από σπουδαστές που για να πάρουν δωμάτιο στις Εστίες, περνάνε από "διαγωνισμό φτώχειας"».

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αφήσει κανέναν συνάδελφο στη μοίρα που του προετοιμάζουν, ο Σύλλογος τονίζει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί:

  • Κατάργηση του χαρατσιού των 150 και 400 ευρώ για την παροχή δωματίου στις Εστίες, τα δωμάτια να δίνονται για την τετραετία φοίτησης και όχι μόνο για ένα έτος.
  • Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στέγασή τους.
  • Χτίσιμο νέων δημόσιων δωρεάν Εστιών. Να παρθούν μέτρα στέγασης για όσους έρχονται κατά τις εξεταστικές περιόδους.
  • Επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κάρτες σίτισης σε όλους τους φοιτητές χωρίς κανένα κριτήριο. Σίτιση για όλους ποσοτικά ικανή και ποιοτικά ελεγμένη, χωρίς να απαιτείται να επανακατατεθούν δικαιολογητικά. Μέριμνα για σίτιση την περίοδο των εορτών και καλοκαιριού για τους συναδέλφους που διαμένουν λόγω πρακτικής ή αδυναμίας να μεταβούν στον τόπο κατοικίας τους. Δημιουργία χώρων εστίασης σε κάθε κτίριο.
  • Να αντιμετωπιστούν οι υγρασίες, οι μυρωδιές των σιφονιών, τα ζωύφια, αλλαγή στρωμάτων, ουσιαστική συντήρηση δωματίων. Θέρμανση - ζεστό νερό 10 ώρες. Συντήρηση και αντικατάσταση όπου απαιτείται του μηχανολογικού - ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Να καθαρίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι των Εστιών.
  • Δωρεάν μεταφορά από και προς το ΤΕΙ, τα αστικά λεωφορεία να περνούν από τις Εστίες μετά τη δύση του ηλίου.
  • Να επισκευαστεί το γηπεδάκι, να τοποθετηθεί στέγαστρο στα κτίρια Α' αρρένων - θηλέων για τα ποδήλατα με ειδικό χώρο όπου θα κλειδώνονται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ