Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Από την προηγούμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Eurokinissi

Από την προηγούμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Μέρα πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης είναι η σημερινή για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας και έχουν προκηρυχθεί τρίωρες στάσεις εργασίας από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τις ΕΛΜΕ - Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αιχμή των αιτημάτων είναι να γίνουν άμεσα μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και καμία απόλυση συμβασιούχου, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων και άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων της Εκπαίδευσης, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η οποία χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αίτημα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Η ΑΣΓΜΕ έχει καλέσει τις Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων σε όλη τη χώρα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων προβάλλοντας τα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο 12χρονο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Αύξηση τώρα των κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία. Μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. Σχολικά κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, πλήρως εξοπλισμένα με μέσα και χώρους για εκπαίδευση, άθληση, πολιτισμό, σίτιση, 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α' και β' δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις. Σύγχρονα και δωρεάν βιβλία που δεν παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης με αποφάσεις τους μια σειρά από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, ανάμεσά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ και Γεωγραφίας Χαροκοπείου, που έχουν προχωρήσει με πολλούς άλλους συλλόγους από άλλες πόλεις σε πανελλαδικό συντονισμό και δράσεις για το ζήτημα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, επίσης, δηλώνει πως «στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην πολιτική απαξίωσης της δημόσιας Παιδείας, των περικοπών, της περιφρόνησης των εκπαιδευτικών, στον αγώνα για ένα 12χρονο σχολείο με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο σύγχρονο, εξοπλισμένο, που θα παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις, που θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τους εκπαιδευτικούς που και στις πιο αντίξοες συνθήκες παρέχουν δημιουργική γνώση, προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο, διδάσκουν κοινωνικές αξίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ