Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ΣΕΗ» στη Θεσσαλονίκη

Από την έκθεση στην Αθήνα
Από την έκθεση στην Αθήνα
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΣΕΗ, που συμπληρώθηκαν το 2017, η έκθεση αρχειακού υλικού του Σωματείου έχει μεταφερθεί και εκτίθεται στη Θεσσαλονίκη, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, μέχρι την Κυριακή 25 Μάρτη. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 16.00 έως την έναρξη των παραστάσεων. Την Πέμπτη 22 Μάρτη, στις 14.00, θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη ξενάγηση.

Το ΣΕΗ είναι ένα από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του οποίου πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ' αυτό. Η ζωή του Σωματείου, χέρι - χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνεται σε αυτήν τη μεγάλη έκθεση. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σπάνια αρχειακά υλικά, που συλλέχθηκαν από το αρχείο του Σωματείου, από προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εκάστοτε εποχής και άλλες πηγές.

Μαζί με την έκθεση στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει και το ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ΣΕΗ», που θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 21.00, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Λεωνίδας Βαρδαρός. Το ντοκιμαντέρ, ενταγμένο και αυτό στην επέτειο, περιλαμβάνει πολύτιμα ντοκουμέντα από την 100χρονη πορεία του ΣΕΗ, δεμένα με τους αγώνες και τις δράσεις του Σωματείου στο σήμερα.

Από την προβολή του ντοκιμαντέρ στην Αθήνα
Από την προβολή του ντοκιμαντέρ στην Αθήνα
Η είσοδος στην έκθεση και στην προβολή του ντοκιμαντέρ είναι ελεύθερη για το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ