Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 177, Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης 2018)

Με Αφιέρωμα στα 100 χρόνια ίδρυσης και δράσης του τιμημένου ΚΚΕ. Επίσης, με ρεπορτάζ για τις εργασίες του Γενικού Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και με πλούσια ύλη από εκδηλώσεις τιμής για την ΕΑΜική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας κυκλοφόρησε, ήδη, το περιοδικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «Εθνική Αντίσταση», τεύχος 177 (Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης 2018).

Ειδικότερα, στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια ΚΚΕ αναφέρεται το κύριο άρθρο του περιοδικού μας, αλλά και ρεπορτάζ από την εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης του Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά. Ενώ, στη στήλη «Επέτειοι» δημοσιεύεται ρεπορτάζ από την εκδήλωση της ΚΝΕ για την 75η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό. Αλλά και χρονικό για τη μεγάλη σφαγή του 1948 (29/2-1/3) στη Μακρόνησο με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων.

Στη στήλη «Σελίδες για το ΔΣΕ», δημοσιεύεται κείμενο για τη συμμετοχή και δράση των γυναικών της Ρούμελης στον ΔΣΕ, ενώ περιλαμβάνεται και ημερολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα δράσης του ΔΣΕ στο 1948.

Πλούσια ύλη υπάρχει και στις άλλες στήλες του περιοδικού μας: Στη στήλη: «Αρθρα - Μελέτες» δημοσιεύονται ενημερωτικά κείμενα σχετικά με το λεγόμενο «Μακεδονικό», αλλά και έρευνα για τη «Σπηλιά του Διαμαντή» στον Παρνασσό, που έκανε το μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σ. Γ. Ζελελίδης.

Στη στήλη «Διεθνή» δημοσιεύεται η καταγγελία της FIR για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ του γγ της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκου. Τέλος, στη στήλη «ΡΕΠΟΡΤΑΖ», πέραν των άλλων υλικών για εκδηλώσεις Παραρτημάτων μας κ.λπ. σε όλη τη χώρα, υπάρχει ρεπορτάζ για τη χρονιάτικη συνεστίαση της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Και, βεβαίως, περιλαμβάνονται, όπως πάντα, και άλλες στήλες για τους «Αγωνιστές που έφυγαν», «Προσφορές», «Βιβλιογραφία», «Αλληλογραφία» κ.λπ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952) και στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευτούν έγκαιρα και να διακινήσουν το περιοδικό μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ