Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοίγουν αυλαία
«Το νυφικό κρεβάτι» στο «Βεάκη»
«Το νυφικό κρεβάτι» στο «Βεάκη»
  • Με ένα έργο που υμνεί την αιώνια αγάπη, ένα έργο ύμνος στη συντροφικότητα και τον έρωτα, μια τρυφερή κωμωδία, το «Νυφικό κρεβάτι» του Γιαν Ντε Χάρτογκ, ανοίγει, αύριο, η αυλαία του θεάτρου «Βεάκη». Η παράσταση, που ανέβηκε πέρσι για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και με επιτυχία, παρουσιάζεται σε διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου, μουσική επιμέλεια Σταμάτη Γιατράκου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Νίκος Σεργιανόπουλος και Ρένια Λουιζίδου.
  • «Κάποιος να σηκώνει το τηλέφωνο», είναι ο τίτλος του έργου του Κεν Λούντβιχ που κάνει πρεμιέρα, αύριο, στο θέατρο «Αθηνών». Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Αννας Παναγιωτοπούλου και Αλέξη Καλλίτση, ενώ συνεργάζεται και ο Λευτέρης Γιοβανίδης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ιορδανίδη, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Ασημακόπουλου και η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Νένε. Παίζουν: Αννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Χαϊκάλης, Σοφία Ολυμπίου, Μαριάννα Τουμασάτου, Χρήστος Γιάνναρης, κ.ά. Βασικοί ήρωες του έργου είναι ένα ζευγάρι θεατρίνων δευτέρας κατηγορίας, που περιοδεύουν στη δεκαετία του '50. Το μεγάλο τους όνειρο, να πάρουν μέρος στην ταινία του Χίτσκοκ, μένει απραγματοποίητο, αλλά όλα αλλάζουν, όταν μαθαίνουν ότι ο Χίτσκοκ επιθυμεί να δει την παράστασή τους.
  • Με την κωμωδία με τίτλο «Χρήματα φαντάσματα» του Ρέι Κούνεϊ, κάνει, αύριο, πρεμιέρα το θέατρο «Γκλόρια». Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Τσιβιλίκα. Πρόκειται για μια ερωτική αστυνομική κωμωδία που αναφέρεται στη συμπεριφορά και τα όνειρα των ανθρώπων, όταν τους πέφτουν χρήματα από τον ουρανό. Το έργο ξεκινά σαν μια φάρσα, για να καταλήξει σε έναν ύμνο στη φιλία και την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Παίζουν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Λίλα Καφαντάρη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τρύφων Καρατζάς, Οδυσσέας Σταμούλης, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ