Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«Από τα σήματα καπνού... στο Ιντερνετ»

Εκδήλωση με θέμα «Από τα σήματα καπνού... στο Ιντερνετ» πραγματοποίησε το Σάββατο το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας στο 2ο ΕΠΑΛ. Οι καθηγητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου παρουσίασαν την ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας μέσα από διαδραστικά πειράματα φυσικής, χημείας και πληροφορικής.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως σήμερα και ειδικότερα την αξιοποίηση του φωτός ως βασικού μέσου μετάδοσης πληροφορίας. Τα πειράματα επικέντρωσαν στις ιδιότητες του φωτός και στην ανάπτυξη των μέσων διάδοσης και αξιοποίησής του σε κάθε εποχή, κάνοντας ένα ταξίδι στο πώς φτάσαμε από τα «σήματα καπνού» μέχρι τις οπτικές ίνες στις μέρες μας. Στο τέλος, οι καθηγητές έδειξαν πώς το φως χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί ένας κώδικας επικοινωνίας, ο οποίος «μεταφράζει» το φως σε γράμματα και λέξεις.

Βασικό δίδαγμα της εκδήλωσης ήταν ότι η ανθρώπινη κοινωνία έχει την ικανότητα να καλύπτει τις ανάγκες της και όσο αυτές εξελίσσονται. Οι άνθρωποι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που δυσκόλευε την επικοινωνία μεταξύ τους, ανεβάζοντας σε κάθε βήμα την πρόκληση και τον πήχη των απαιτήσεων για τις επόμενες γενιές.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια, μέσα από πολύμορφες δραστηριότητες, για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, εκπληρώνοντας το καθήκον που του ανέθεσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία το ίδρυσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ