Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απαντάμε στη βία της κυβέρνησης με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα

Κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 30 του μήνα:

«Στο αίτημά μας να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, απαιτώντας να δεσμευτεί για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ώστε να λειτουργήσουν με καλύτερους όρους τα σχολεία από το φθινόπωρο του 2018, μας "απάντησαν" με MAT, βία και εκφοβισμό, όπως έκαναν άλλωστε και τις 2/3 στο υπ. Παιδείας.

Με τον ίδιο τρόπο "υποδέχτηκαν" άλλωστε και τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, με ΜΑΤ και χημικά, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους για ανάπτυξη προς όφελός τους, άρα νέο τσάκισμα της ζωής!

Αδικα όμως κοπιάζουν και ελπίζουν: Δε λυγίζουμε!

Αυτή είναι η "δίκαιη" ανάπτυξή τους, η δήθεν "καθαρή" έξοδός τους από τα μνημόνια, με παράλληλη εφαρμογή των μνημονιακών νόμων και μέτρων έως το 2060.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους, μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά ειδικά τη νέα γενιά!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην Εκπαίδευση, που προβλέπει αθρόες συγχωνεύσεις δομών, τσάκισμα της Ειδικής Αγωγής, αφήνοντας στο έλεος τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, εξοντωτική αξιολόγηση, που θα τσακίσει παραπέρα τα σχολεία και θα φέρει ακόμα και απολύσεις σε όσους δεν πιάνουν τη στοχοθεσία, που θα καθορίζει αυστηρά το υπ. Παιδείας και οι νέες δομές θα επιτηρούν την εφαρμογή της!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τονίζει παράλληλα:

«Το τελευταίο διάστημα νέες δυνάμεις μπαίνουν στον αγώνα! Ολο και περισσότεροι, μόνιμοι και συμβασιούχοι συνάδελφοι, κατανοούν ότι η μόνιμη δουλειά, όπως και η ζωή με δικαιώματα, δε χαρίζονται, καταχτιούνται, με οργάνωση και αγώνα! Αυτό είναι θετικό και ελπιδοφόρο!

Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ! Αποτελούν εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, Συλλόγους και ΕΛΜΕ, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ