Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Θέατρο «Πορεία» και μετά το Πάσχα

«Ο αδαής και ο παράφρων»
«Ο αδαής και ο παράφρων»
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Θέατρο «Πορεία» και μετά το Πάσχα, λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Αναλυτικά:

«Η Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ιψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Θα παίζεται έως τις 3 Ιούνη.

Ο Γκραίγκερς γυρίζει στην πατρίδα του έπειτα από χρόνια απουσίας σ' ένα ερημικό μέρος, όπου ανέπτυξε τη φιλοσοφία του για τη ζωή, την οποία αποκαλεί «επιταγή του ιδεώδους» και συνοψίζεται στον αγώνα για επίτευξη της αλήθειας με κάθε θυσία. Επιστρέφοντας ξανασυναντά τον παιδικό του φίλο Γιάλμαρ Εκνταλ, ο οποίος ζει σε μία πλάνη. Ο Γκραίγκερς τον θεωρεί τότε ιδανικό παραλήπτη για την «επιταγή» του και επιχειρεί να οδηγήσει την οικογένεια Εκνταλ στη συνειδητοποίηση της ψευδαίσθησής της και να «σώσει» με κάθε κόστος την αγριόπαπια από τον βυθό...

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμης Πάνου, Γιάννος Περλέγκας, Σίσσυ Τουμάση, Αννα Μάσχα κ.ά.

«Το ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Θα παίζεται έως τις 31 Μάη.

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος της Μ. Καραγάτση, που μας μεταφέρει στο σπίτι του λογοτέχνη Μανώλη Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας - ή απλώς μία οικογένεια.

Παίζουν: Σμαράγδα Σμυρναίου, Σίσσυ Τουμάση, Χρήστος Μαλάκης κ.ά.

«Ο αδαής και ο παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, έως τις 15 Μάη.

Μια μεγάλη ντίβα της όπερας πρόκειται να τραγουδήσει στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά. Εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλει στον εαυτό της και από την επαναλαμβανόμενη έκθεσή της στην κρίση του κοινού, αποφασίζει να ματαιώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της και να αποσυρθεί με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως, αλκοολικός και φιλοχρήματος, έχει εναποθέσει όλη του τη ζωή στην τραγουδιστική καριέρα της κόρης του. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας γιατρός, «δόκτωρ» Ιατροδικαστικής, παθιασμένος με την ανθρώπινη ανατομία, αλλά αδιάφορος για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας, Ανθή Ευστρατιάδου, Ιωάννης Καπελέρης, Χρήστος Μαλάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ