Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ονειρική μάχη ζωής

Εκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος «Διάβαση»

«Θέλουμε να γνωρίσουμε το πολιτιστικό στέκι, τα παιδιά της κοινότητας καθώς και την προσφορά της Διάβασης» λένε τα παιδιά
«Θέλουμε να γνωρίσουμε το πολιτιστικό στέκι, τα παιδιά της κοινότητας καθώς και την προσφορά της Διάβασης» λένε τα παιδιά
Φίλοι και αγαπημένα μέρη, καθημερινές στιγμές και συναυλίες, παιχνίδι με τα φώτα της νύχτας και έντονα συναισθήματα που θέλουν να ταξιδέψουν στις καρδιές όλων αποτυπωμένα σε ασπρόμαυρο φιλμ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν την Εκθεση φωτογραφίας, στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «ΔΙΑΒΑΣΗ».

Ο Βασίλης Μούρτος, η Αννα Αντωνοπούλου, ο Στέλιος Σπαθαράκης και η Ευτυχία Βαρούχα είναι οι τέσσερις νέοι δημιουργοί, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά την ερασιτεχνική δουλιά τους σε αυτό τον ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό χώρο.

Το μήνυμα της συγκεκριμένης έκθεσης έρχεται από το Στέλιο: «Σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε το πολιτιστικό στέκι, τα παιδιά της κοινότητας καθώς και την προσφορά της "Διάβασης", τόσο εμείς όσο και όλοι αυτοί που θα επισκεφθούν την έκθεση. Η ζωή είναι ωραία και είναι υπέροχο όταν βρίσκεις αρμονία και τη μοιράζεσαι».

«Μέσω της τέχνης ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που πολλοί από αυτούς γίνονται και φίλοι. Πάντα η τέχνη είναι δημιουργία, σου προσφέρει διεξόδους», λέει η Ειρήνη.

«Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι πληρότητα και να είσαι διατεθειμένος να εξωτερικεύσεις και να μεταδώσεις συναισθήματα. Σε όλα όσα μάς περιβάλλουν υπάρχει αισθητική. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε βοηθούν να απέχεις δημιουργικά από όσα σε κυκλώνουν», υποστηρίζει η Αννα. Ενώ ο Βασίλης, μιλώντας για την προτίμησή του στο ασπρόμαυρο φιλμ τονίζει: «Το ασπρόμαυρο είναι πιο ρεαλιστικό, δεν ξεγελάει το μάτι. Εκεί όλα είναι πιο αληθινά. Και όταν έχεις ένταση σε βοηθάει γενικά η φωτογραφία να εξωτερικεύσεις όσα σου κατακλύζουν το μυαλό».

Οι λόγοι που οδήγησαν τους τέσσερις δημιουργούς να ασχοληθούν με τη φωτογραφία ποικίλλουν. Ομως κοινή συνισταμένη τους παραμένει η ανάγκη εξωτερίκευσης και κάποιες φορές εκτόνωσης έντονων συναισθημάτων. «Υπάρχει μια καθημερινότητα που σε σκοτώνει, ειδικά όταν περνάς "λούκι". Και "λούκι" περνάμε όλοι σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Η τέχνη είναι ένα συναίσθημα πιο δυνατό, είναι η ονειρική μάχη της ζωής, πέρα από αυτό που βιώνουμε», επισημαίνει ο Βασίλης. Σχετικά με την πρόταση των πέντε να αποποινικοποιήσουν τα υποτιθέμενα «μαλακά» ναρκωτικά, υπογραμμίζει: «Η λύση δεν είναι να αποποινικοποιήσουν κάποιες ουσίες. Ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει τη λύση μιας σειράς κοινωνικών ζητημάτων που προκαλούν το πρόβλημα».

Η Εκθεση θα λειτουργεί ως τις 12 Οκτώβρη, καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 2 το μεσημέρι.


Ελ. ΤΖ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ραδιόφωνο «πρωταγωνιστής» σε επιλεγμένες ταινίες(2023-06-30 00:00:00.0)
Τριήμερο αφιέρωμα σε κομμουνιστές δημιουργούς του κινηματογράφου(2014-11-08 00:00:00.0)
Κλασικές επανεκδόσεις(2013-10-06 00:00:00.0)
«Νιαγάρας»(2012-08-12 00:00:00.0)
Αταίριαστοι(2000-08-27 00:00:00.0)
Σκοτάδι, γάμοι και κηδείες(1999-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ