Παρασκευή 6 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Απάντηση με 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια στις 18 Απρίλη

Με 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απαντούν στις 18 Απρίλη οι ναυτεργάτες στην επιχείρηση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών να δρομολογήσουν στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές πλοία με πληρώματα χωρίς ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, υπό καθεστώς σημαιών ευκαιρίας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους σε βάρος της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Την απόφαση για την απεργία έλαβε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία συνεδρίασε μετά την πρωτοβουλία και την απαίτηση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 τα ξημερώματα της 18ης Απρίλη και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της 19ης, ενώ η απόφαση προβλέπει προοπτική κλιμάκωσης.

Τον κώδωνα του κινδύνου σήμανε το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, στις εφοπλιστικές ενώσεις, προφανώς για έγκριση, το οποίο, με πρόσχημα την ανεπάρκεια πλοίων μεταφοράς εμπορευμάτων, προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίων με ελάχιστη ασφαλή σύνθεση, δηλαδή με ένα λιγοστό αριθμό ναυτεργατών, ενώ δίνει το ελεύθερο στους εφοπλιστές να μην έχουν στο καράβι ούτε ένα ναυτεργάτη με συγκροτημένα δικαιώματα.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που ετοιμάζεται, ενώ με δελτίο Τύπου επισημαίνουν ότι μπροστά στη νέα επίθεση που είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «που όπως και οι προηγούμενες υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, οργανώνουμε την πάλη μας στο δρόμο του ταξικού αγώνα που αποτελεί μονόδρομο» για όλους τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Καλούν τους ναυτεργάτες να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας απαιτώντας ΣΣΕ με αυξήσεις, επαναφορά της ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια στη φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ