Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ματαίωση του κρίσιμου ΔΣ για τις άδειες

Οι κόντρες διαφορετικών συμφερόντων που βρίσκονται σε όξυνση αυτήν την περίοδο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η αιτία ώστε το χτεσινό ΔΣ της Super League με θέμα την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού σε μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ να μην πραγματοποιηθεί ποτέ λόγω έλλειψης απαρτίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ΔΣ είχε χαρακτηριστεί ιδιαίτερα κρίσιμο για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός, στην κατάθεση των φακέλων τους ενόψει της αδειοδότησης για τη νέα σεζόν του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα της αλλαγής της ποινής είχε κατατεθεί αίτημα από την ΑΕΚ σε προηγούμενο ΔΣ, που υποστηρίχθηκε από μερίδα ΠΑΕ (μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός), ωστόσο είχε απορριφθεί αφού δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων των μελών (όπως απαιτούνταν). Με δεδομένη και την παράταση που δόθηκε από τη FIFA (κατόπιν αιτήματος και της ΕΠΟ) στην προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων (από 31 Μάρτη σε 16 Απρίλη) είχε οριστεί τη χτεσινή μέρα να συζητηθεί το ζήτημα.

Ωστόσο χτες το «παρών» έδωσαν μόλις δέκα ομάδες (ΑΕΛ, Αστέρας, Κέρκυρα, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς) από τις 13 (σε σύνολο 16) που απαιτούνταν για να πραγματοποιηθεί το ΔΣ. Την ίδια ώρα η φημολογία θέλει τη ματαίωση (μέσω της έλλειψης απαρτίας) να προήλθε από τις ΠΑΕ που ...καίγονται περισσότερο έπειτα από τη διαπίστωση πως δύσκολα θα άλλαζε ο κανονισμός. Πλέον, το τι μέλλει γενέσθαι για το ζήτημα είναι ρευστό.

Με Σκουτέρη η έφεση του ΠΑΟΚ

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν στην Επιτροπή Εφέσεων η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΟΚ για την ποινή που του επιβλήθηκε σχετικά με τα όσα έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν τιμωρηθεί λόγω εισόδου των διοικητικών παραγόντων τους στον αγωνιστικό χώρο και διακοπής του αγώνα με αφαίρεση 3 βαθμών και 2 στο νέο πρωτάθλημα, μηδενισμό στον εν λόγω αγώνα (κατοχύρωση στην ΑΕΚ με 3-0) και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, πριν από την εκδίκαση της έφεσης απορρίφθηκε από την Επιτροπή το αίτημα της ΑΕΚ για εξαίρεση του προέδρου της, Δημήτρη Σκουτέρη, με το σκεπτικό ότι διώκεται πειθαρχικά και υποψίες για μεροληπτική στάση. Η απόφαση για την έφεση του ΠΑΟΚ αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Νέα αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟ

Μπορεί το πρόβλημα της αποχής των παικτών λόγω οφειλομένων της διοίκησης να λύθηκε μετά την καταβολή τους από την ΠΑΕ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι λύνονται και τα προβλήματα στους «πράσινους». Χτες η Super League εφαρμόζοντας την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που αφορά οφειλόμενα στον πρώην παίκτη της ομάδας Γιανς Βέμερ, προχώρησε στην αφαίρεση 3 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Πλέον, οι «πράσινοι» έχουν περιθώριο μέχρι τις 20 Απρίλη να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ή να τα βρουν με την πλευρά του παίκτη ώστε να πάρουν πίσω τους βαθμούς. Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός μένει στους 29 βαθμούς και την 11η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Aμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή (2022-11-11 00:00:00.0)
«Καμπάνα» αφαίρεσης βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη (2020-03-06 00:00:00.0)
Αμεσα η απόφαση για τις εφέσεις (2017-05-05 00:00:00.0)
Σάπιο μοντέλο... (2012-05-23 00:00:00.0)
Φινάλε σε θολό τοπίο (2012-05-22 00:00:00.0)
Πτήση κορυφής για ΠΑΟΚ (2011-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ