Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να μην ξεπουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ σε ιδιώτες και να μεταβιβαστεί στις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου το ποσοστό των μετοχών της, που κατέχει η ΑΤΕ, ζητά το ΚΚΕ με παρέμβασή του στη Βουλή.

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Αγγελος Τζέκης τονίζεται: «Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, στους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές οργανώσεις και γενικότερα στο λαό της Ηπείρου, οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), στελεχών του κυβερνητικού κόμματος, αλλά και ηγετικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στόχο τους έχουν να ξεπουλήσουν στους ιδιώτες τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ μέσα από το Χρηματιστήριο».

Το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, επισημαίνεται ακολούθως στην Ερώτηση, θα έχει ολέθριες συνέπειες:

  • Στους κτηνοτρόφους, επειδή μοναδικό κριτήριο λειτουργίας της οργάνωσης θα είναι το κέρδος που αυξάνει τη ζήτηση και την κερδοφορία των μετοχών της και όχι η βελτίωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και η στήριξη της κτηνοτροφίας στην πιο φτωχή περιοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιριστικών της Ηπείρου, επειδή θα χάσουν μια κερδοφόρα δραστηριότητα.
  • Στους εργαζομένους της ΔΩΔΩΝΗΣ, επειδή θα αλλάξουν οι εργασιακές τους σχέσεις και θα υπονομευτεί η απασχόλησή τους.

Στην Ερώτηση τονίζεται ακόμα πως: «Καμία διοίκηση της ΑΤΕ δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να ξεπουλήσει στους ιδιώτες της ΔΩΔΩΝΗ, που φτιάχτηκε με τη δουλειά και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων και με οικονομικά κίνητρα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, τα οποία δόθηκαν στην Ηπειρο και τους κτηνοτρόφους της και όχι στην ΑΤΕ. Γι' αυτό όλες οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ ανήκουν και πρέπει να μεταβιβαστούν, χωρίς καμία αποζημίωση, στις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου για να γίνει γνήσια συνεταιριστική οργάνωση».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, προκειμένου: Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ από την ΑΤΕ και να μεταβιβαστούν στις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου όλες οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ, που σήμερα ανήκουν στην ΑΤΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ